Τσουνάμι με κύματα 5 μέτρων μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Απανωτοί ισχυροί μετασεισμοί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 11:08 Τσουνάμι με κύματα 5 μέτρων μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Απανωτοί ισχυροί μετασεισμοί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιαπωνία μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των περιοχών Ισικάβα, Νιιγκάτα και Τογιάμα.

Το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ ακολούθησαν απανωτοί μετασεισμοί, με τους 4 από αυτούς να είναι από 5 μέχρι 6,2 Ρίχτερ, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Τσουνάμι ύψους μέχρι και πέντε μέτρων εκτιμάται πως φθάνει στο Νότο στη νομαρχία Ισικάβα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου έπληξαν την ακτή της πόλης Ουατζίμα στη νομαρχία Ισικάβα.

Λήξη συναγερμού για τους πυρηνικούς σταθμούς

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανέφερε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε προβλήματα στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένων πέντε ενεργών αντιδραστήρων στις μονάδες της Kansai Electric Power στο Όχι και στην Τακαχάμα στη νομαρχία Φουκούι.

Η μονάδα της Hokuriku στη Σίκα της Ισικάβα, που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, είχε ήδη διακόψει τη λειτουργία των δύο αντιδραστήρων της πριν από τον σεισμό για τακτική επιθεώρηση και δεν είχε επίπτωση από τον σεισμό, ανέφερε η υπηρεσία.

Ισχυρότατος σεισμός και τσουνάμι έπληξαν τη βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 20.000 ανθρώπων, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε πόλεις και πυρηνικές τήξεις στη Φουκουσίμα.

Τσουνάμι σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Χαγιάσι Γιοσιμάσα, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πως οι αρχές ελέγχουν ακόμη την έκταση των ζημιών και προειδοποίησε τους κατοίκους να ετοιμαστούν για νέους πιθανούς σεισμούς.

Εικόνες που μετέδωσε το κανάλι NHK έδειχναν κτήρια να καταρρέουν στην Ισικάβα, και σεισμικές δονήσεις να σείουν κτίρια στην πρωτεύουσα Τόκιο στην απέναντι ακτή.

Περισσότερα από 36.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις νομαρχίες Ισικάβα και Τογιάμα, ανέφερε η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hokuriku Electric Power.

Τσουνάμι που μπορεί να φθάσει σε ύψος έως και τα πέντε μέτρα είναι “πιθανό” στη βόρεια ακτή του κέντρου της Ιαπωνίας σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού μεγέθους 7,5 βαθμών που έπληξε σήμερα τη χώρα, σύμφωνα με αμερικανικές και ιαπωνικές υπηρεσίες τις οποίες επικαλείται το AFP.

“Τσουνάμι που οφείλεται στον σεισμό αυτόν είναι πιθανό σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο κατά μήκος των ακτών της Ιαπωνίας”, ανέφερε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό. Από την πλευρά της, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για τσουνάμι που μπορεί να φθάνει σε ύψος έως και τα πέντε μέτρα.

 

 

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση