Βρετανία: Ποτάμια πλημμύρισαν και σπίτια καταστράφηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 17:23 Βρετανία: Ποτάμια πλημμύρισαν και σπίτια καταστράφηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Οι νέες βροχοπτώσεις στη Βρετανία έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, με καταστροφές σπιτιών και υπερχειλίσεις ποταμιών.

Μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει αναστάτωση στα ταξίδια στη Βρετανία ενώ περίπου χίλια σπίτια έχουν υποστεί μέχρι στιγμής ζημιές, με την κυβέρνηση να εκδίδει πάνω από 300 προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Αλλεπάλληλες καταιγίδες τις τελευταίες εβδομάδες σημαίνει ότι οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη έπεσαν σε ήδη βρεγμένο έδαφος με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν γρήγορα οι όχθες των ήδη φουσκωμένων ποταμών και καναλιών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν επίσης πλημμύρες σε άλλα τμήματα της Ευρώπης κατά τις τελευταίες ημέρες.

Ο ποταμός Τρεντ στην κεντρική Αγγλία πλημμύρισε οδηγώντας τις τοπικές αρχές στην κήρυξη σοβαρής κατάστασης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε να βοηθήσει στην ασφάλεια περίπου 50 ανθρώπων χθες Πέμπτη μετά την υπερχείλιση ενός καναλιού στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε στο BBC η Κάρολαϊν Ντάγκλας, η διευθύντρια του τμήματος διαχείρισης πλημμυρών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, περί τα 1.000 σπίτια έχουν μέχρι στιγμής πλημμυρίσει.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων Great Western Railways ανακοίνωσε ότι έκλεισαν οι γραμμές της σε τρία τμήματα στα νότια της χώρας. Επίσης έκλεισαν δρόμοι στις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Για σήμερα προβλέπονται περισσότερες βροχοπτώσεις παρότι θα έχουν μικρότερη ένταση σε σχέση με εκείνες που έπεσαν στη διάρκεια της νύχτας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πιο ξηρός καιρός.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση