Ιδιοκτήτης καφετέριας έδιωξε παιδί επειδή έκλαιγε: Οι θαμώνες τον χειροκροτούσαν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 14:48 Ιδιοκτήτης καφετέριας έδιωξε παιδί επειδή έκλαιγε: Οι θαμώνες τον χειροκροτούσαν

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ιδιοκτήτης καφετέριας έδιωξε μια οικογένεια από το μαγαζί επειδή το παιδί τους έκλαιγε.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό στο Adele's Café στο Magnetic Island της Αυστραλίας, μια οικογένεια απομακρύνθηκε από το κατάστημα, καθώς το παιδί τους έκλαιγε. Η Laura Edwards έφερε το θέμα στη δημοσιότητα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τον χειρισμό της κατάστασης από το καφέ.

Η Edwards αφηγήθηκε την εμπειρία της στο καφέ, όπου παρατήρησε δύο παιδιά, ηλικίας δύο και τριών ετών, να κλαίνε ασταμάτητα. Αυτό οδήγησε σε μια έντονη αντιπαράθεση, με τη διεύθυνση του καφέ να απειλεί ότι θα εμπλέξει την αστυνομία αν η οικογένεια δεν αποχωρήσει. Η Edwards επέκρινε τον ιδιοκτήτη του καφέ για την έλλειψη ενσυναίσθησης προς την οικογένεια, υποδεικνύοντας ότι θα έπρεπε να είχε προσφερθεί βοήθεια για να ηρεμήσουν τα παιδιά αντί να αναγκαστεί η οικογένεια να αποχωρήσει.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας απάντησε έκτοτε στις κατηγορίες αυτές, δηλώνοντας ότι οι συνθήκες ήταν πιο περίπλοκες από ό,τι παρουσιάστηκε στην ανάρτηση της Edwards στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και αναγνώρισε το περιστατικό, τόνισε ότι η απόφαση να ζητήσει από την οικογένεια να φύγει δεν βασίστηκε μόνο στο κλάμα των παιδιών, αλλά αφορούσε και άλλες συμπεριφορές που δεν είχαν αρχικά αποκαλυφθεί.

Η ιστορία κέρδισε γρήγορα έδαφος, με την Edwards να δίνει συνέντευξη στο FEMAIL. Στηλίτευσε την ενέργεια του καφέ ως ενδεικτική ενός ευρύτερου κοινωνικού ζητήματος, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη κατανόηση και ανοχή απέναντι στα παιδιά σε δημόσιους χώρους. Η Edwards υποστήριξε ότι το περιστατικό δείχνει ότι η κοινωνία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά τον σεβασμό και τη φιλοξενία των παιδιών.

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο ήταν διχασμένες. Ενώ ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για την οικογένεια και επέκριναν την καφετέρια για τη θεωρούμενη έλλειψη συμπόνιας, άλλοι επαίνεσαν τον ιδιοκτήτη της καφετέριας για τη διατήρηση ενός ειρηνικού περιβάλλοντος για τους υπόλοιπους θαμώνες.

Πηγή: FEMAIL

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση