Δακρυσμένος ο νέος Βασιλιάς της Δανίας, Φρειδερίκος Ι' - Το βασιλικό φιλί που αντάλλαξε με τη σύζυγο του, δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 18:55 Δακρυσμένος ο νέος Βασιλιάς της Δανίας, Φρειδερίκος Ι' - Το βασιλικό φιλί που αντάλλαξε με τη σύζυγο του, δείτε φωτογραφίες

Η σκανδιναβική χώρα απέκτησε νέο βασιλιά, τον 55χρονο Φρειδερίκο - Στο πλευρό του η σύζυγός του, βασίλισσα Μαίρη και τα τέσσερα παιδιά τους

H 14η Ιανουαρίου του 2024 ήταν μία ιστορική ημέρα για την Δανία καθώς η σκανδιναβική χώρα απέκτησε νέο βασιλιά.

«Είναι μια ιστορική μέρα για την Κοπεγχάγη», όπως γράφει ο διεθνής Τύπος, προσθέτοντας ότι, η επί 52χρόνια βασίλισσα της χώρας, Μαργαρίτα, παρέδωσε τη σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο της, Φρειδερίκο.

Ο γιος της συγκινήθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο μπαλκόνι του παλατιού ενώ η σύζυγός του, βασίλισσα Μαίρη, ξαναβρήκε το χαμόγελό της ύστερα από την αποκάλυψη δανέζικης εφημερίδας ότι ο Φρειδερίκος έχει εξωσυζυγική σχέση με μια ξανθιά Μεξικανή καλλονή.

Ύστερα από σχεδόν 900 χρόνια, το βασίλειο της Δανίας βίωσε σήμερα μία σπάνια στιγμή: η 83χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα παρέδωσε οικειοθελώς το στέμμα στον 55χρονο γιο της, επικαλούμενη λόγους υγείας.

Ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού, ο 18χρονος πρίγκιπας Κρίστιαν, γίνεται πλέον ο νέος διάδοχος του θρόνου.

Η Μαργαρίτα υπέγραψε την σχετική επιστολή ότι αποχωρεί από τα βασιλικά της καθήκοντά της και λίγο αργότερα οι καμπάνες ήχησαν.

Στη συνέχεια, ο νέος μονάρχης εθεάθη στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg.

Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντερίκσεν ανακοίνωσε επίσημα την αλλαγή του θρόνου με τον νέο βασιλιά να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Όταν όμως ήρθε κοντά του η σύζυγός του, βασίλισσα Μαρία, το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπό του.
Με το φιλί του νέου βασιλικού ζεύγους της Δανίας στο μπαλκόνι του παλατιού, η τελετή παράδοσης του στέμματος ολοκληρώθηκε, με πολλούς πολίτες να πανηγυρίζουν στους δρόμους της χώρας.

Η 83χρονη Μαργαρίτα αιφνιδίασε το έθνος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να γίνει η πρώτη δανή μονάρχης που θα παραιτηθεί από το θρόνο.

Η διαδοχή επισημοποιήθηκε μόλις η Μαργαρίτα υπέγραψε τη δήλωση της παραίτησής της στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο κοινοβουλίο, ανακοινώθηκε από τα βασιλικά ανάκτορα. Στη συνάντηση παρευρέθησαν αντιπρόσωποι της κυβέρνησης, η Μαργαρίτα, ο Φρειδερίκος, η γεννημένη στην Αυστραλία 51χρονη σύζυγός του Μέρι, η οποία είναι πλέον βασίλισσα, και ο μεγαλύτερος γιος τους, ο 18χρονος Χριστιανός, ο οποίος είναι ο νέος διάδοχος του θρόνου.

Αργότερα το απόγευμα, ο νέος βασιλιάς και η βασσίλισσα πρόκειται να μεταβούν με ιππήλατη άμαξα στην κατοικία τους, τα ανάκτορα Αμαλίενμποργκ που οικοδομήθηκαν τα χρόνια του 1750 και βρίσκονται στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Το ζεύγος θα συνεχίσει να κατοικεί στο Αμαλίενμποργκ μαζί με την Μαργαρίτα, η οποία θα διατηρήσει τον τίτλο της ως βασίλισσας, αν και στα αντίστοιχα παλάτια τους στο οκταγωνικό αυτό ανακτορικό συγκρότημα.

Η Μαργαρίτα, η οποία είχε στο παρελθόν δηλώσει πως θα παραμείνει ισοβίως στο θρόνο, δεν έκανε γνωστή την ακριβή αιτία της απόφασής της να παραιτηθεί, όμως δήλωσε πως μια μεγάλη επέμβαση στην πλάτη, στην οποία είχε υποβληθεί πέρυσι το Φεβρουάριο, την έκανε να σκεφτεί το μέλλον της.

Δείτε φωτογραφίες:

28168029
28166128
28166130
28168069
28166127
28168031
28166061
28167989
28166042
28166041

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση