Βρέφος γεννήθηκε με τέσσερα νεφρά – Κάθε φορά που κολλάει γρίπη, γυρνάει σε πνευμονία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 09:22 Βρέφος γεννήθηκε με τέσσερα νεφρά – Κάθε φορά που κολλάει γρίπη, γυρνάει σε πνευμονία

Λιγότερες από 100 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο.

Ένα απίστευτο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γιατροί, γιατί ανακάλυψαν ότι ένα βρέφος γεννήθηκε με τέσσερα νεφρά και έπρεπε να γίνει επειγόντως εγχείρηση, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τη New York Post, η 21χρονη Thalia Silva Alves γέννησε πρόωρα το 2022 και έφερε στον κόσμο την κόρη της Isis. Οι γιατροί είχαν εντοπίσει πρόβλημα στα νεφρά πριν γεννηθεί το παιδί, αλλά έμαθαν την αλήθεια όταν έγινε 5 μηνών.

Τότε, έκαναν εγχείρηση για να αφαιρέσουν το ένα νεφρό που είχε διογκωθεί σε βαθμό που το παιδί δεν μπορούσε να φάει και να ουρήσει και εντόπισαν πως γεννήθηκε με συνολικά τέσσερα νεφρά.

Με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα, η παρουσία ενός ή περισσότερων επιπλέον νεφρών ονομάζεται υπεράριθμοι νεφροί ή βοηθητικοί νεφροί και είναι τόσο σπάνια που έχουν καταγραφεί λιγότερες από 100 τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδικοί λοιπόν, αφαίρεσαν το ένα νεφρό, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν και το άλλο, με αποτέλεσμα η Isis να χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση μέχρι να ενηλικιωθεί ή για όλη τη ζωή της.

Μέχρι στιγμής, φέρεται να είναι υγιείς, αλλά κάθε φορά που κολλάει γρίπη, γυρνάει σε πνευμονία και πρέπει να νοσηλευτεί.

Ο παιδοουρολόγος Hélio Buson, ο οποίος χειρούργησε την Isis, είπε ότι «αυτοί οι νεφροί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον, αλλά είναι επίσης πιθανό να μην συμβεί απολύτως τίποτα. Ως εκ τούτου, απαιτείται κλινική παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλά χρόνια, πιθανότατα μέχρι να ενηλικιωθεί».

Πηγή: New York Post

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση