Το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» αεροσκαφών στον κόσμο έχει έκταση 2.600 στρεμμάτων και διαθέτει 4.000 αεροπλάνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 15:15 Το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» αεροσκαφών στον κόσμο έχει έκταση 2.600 στρεμμάτων και διαθέτει 4.000 αεροπλάνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» αεροσκαφών στον κόσμο είναι σίγουρα ένα αξιοθέατο καθώς φιλοξενεί χιλιάδες αεροσκάφη που έχουν χρησιμοποιηθεί σε στατιωτικες επιχειρήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης

Η αεροπορική βάση Davis-Monthan λίγο έξω από την Tucson της Αριζόνα στις ΗΠΑ έχει ένα ασυνήθιστο παρατσούκλι. Οι στρατιωτικοί την αποκαλούν το «νεκροταφείο» των αεροσκαφών.

Γνωστή ως "The Boneyard", εκτείνεται σε περισσότερα από 2.600 στρέμματα και φιλοξενεί πάνω από 4.000 αεροπλάνα.

 
 
 

Είναι τόσο μεγάλη, που στην πραγματικότητα έχει κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ ως ο «μεγαλύτερος νεκροθάλαμος στρατιωτικών αεροσκαφών στον κόσμο».

Το Boneyard, επίσημα γνωστό ως 309th AMARG (Aerospace Maintenance And Regeneration Group), είναι μια εγκατάσταση για όλα τα παλιά στρατιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη.

Υπάρχουν όλα τα είδη στρατιωτικών και κυβερνητικών αεροσκαφών, από αεροπλάνα έως τζετ, από ελικόπτερα έως διαστημικά λεωφορεία και όλα ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία, το Σώμα Πεζοναυτών, την Ακτοφυλακή και τη NASA.

Αν αναρωτιέστε γιατί το «The Boneyyard» βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, υπάρχει μια απλή απάντηση: Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται γενικά σε ερήμους, όπως αυτές των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι ξηρές συνθήκες μειώνουν τη διάβρωση και το σκληρό έδαφος δεν χρειάζεται επίστρωση.

Ο ρόλος της αεροπορικής βάσης David-Monthan στην αποθήκευση στρατιωτικών αεροσκαφών ξεκίνησε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το businessinsider, περισσότεροι από 500 άνθρωποι απασχολούνται για να φροντίζουν τα χιλιάδες αεροσκάφη που αποκαλούν αυτό το αεροδρόμιο μόνιμη κατοικία τους.

2

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση