Έπειτα από 70 χρόνια επανενώθηκε με τον έρωτα της ζωής του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 19:10 Έπειτα από 70 χρόνια επανενώθηκε με τον έρωτα της ζωής του

Η ζωή γράφει τις καλύτερες ιστορίες που πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσουν και τις ταινίες του Χόλυγουντ. Έτσι συνέβη και με έναν 91χρονο βετεράνο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που κατάφερε μετά από 70 χρόνια να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του.

Σύμφωνα με το enikos.gr, ο 91χρονος βετεράνος, Duane Mann σε ηλικία 22 ετών είχε σταλεί στην Ιαπωνία. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε την νεαρή Γιαπωνέζα, Peggy Yamaguchi. Αν και η σχέση τους κράτησε μόνο λίγους μήνες, η Yamaguchi έμεινε γρήγορα έγκυος στο πρώτο τους παιδί και το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί.

Το ειδύλλιο τους έληξε άδοξα όταν ο αμερικανικός στρατός τον έστειλε πίσω στην Αϊόβα. «Όταν επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο, άφησα ένα πολύ δυστυχισμένο κορίτσι που έχυνε πολλά δάκρυα και ήταν έγκυος», έγραψε σε μία ανάρτηση στο Facebook ο 91χρονος. «Τη διαβεβαίωσα να μην ανησυχεί, καθώς είχα μαζέψει περισσότερα από αρκετά χρήματα για να την φέρω το συντομότερο δυνατό (σ.σ. στις ΗΠΑ)», εξήγησε ο Duane Mann.

«Νόμιζε ότι την εγκατέλειψα»

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίασαν. Όταν ο Duane Mann έφτασε στο σπίτι του στην Αϊόβα, ανακάλυψε ότι η οικογένειά του περνούσε «δύσκολες στιγμές». Όσο έλειπε, ο πατέρας ξόδεψε όλες τις οικονομίες του γιου του. Έτσι ο Duane Mann δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην Ιαπωνία για να πάρει την σύντροφο του, όπως είχε υποσχεθεί.

Παρόλα αυτά η Peggy Yamaguchi συνέχισε να στέλνει γράμματα στην κατοικία του συντρόφου της. Του έλεγε για την ζωή της και προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανό τον έρωτά τους. Ο Duane Mann δεν απαντούσε στα γράμματα και γι’ αυτό η σύντροφος τους πίστεψε ότι η ιστορία αγάπης τους είχε τελειώσει.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Duane Mann δεν είδε ποτέ τα γράμματα της επειδή τα παραλάμβανε η μητέρα του και τα έκαιγε. «Δεν ήθελε να παντρευτώ μια Γιαπωνέζα», δήλωσε ο Mann. Στο τελευταίο γράμμα της η Peggy Yamaguchi του εξηγούσε ότι είχε χάσει το μωρό τους και παντρεύτηκε έναν άλλον άνδρα. Αυτό συνέτριψε την καρδιά του βετεράνου. «Αυτό το κορίτσι νομίζει ότι την εγκατέλειψα και αυτό είναι απλά καταθλιπτικό», σημείωσε ο Mann.

Παντρεύτηκε αλλά δεν ξέχασε τον έρωτα της ζωής του

Τα χρόνια πέρασαν και τελικά ο Mann παντρεύτηκε και έκανε τη δική του οικογένεια. Ωστόσο εξακολουθούσε να ελπίζει ότι μια μέρα θα ξαναδεί τη Yamaguchi. Τα παιδιά του μεγάλωσαν και τους μιλούσε για το διάστημα που πέρασε στην Ιαπωνία με τον έρωτα της ζωής του.

Τα παιδιά του υποστήριζαν το όνειρό του και ήθελαν να βοηθήσουν τον πατέρα τους να επανενωθεί με τον παλιό έρωτα του. Με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Mann κατάφερε να βρει τη Yamaguchi αφού την είδε για τελευταία φορά πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

Η οικογένεια του Mann έκανε μια ανάρτηση στο Facebook και εξηγούσε την ιστορία αγάπης στην Ιαπωνία, ενώ ζητούσε βοήθεια για να εντοπίσει την Γιαπωνέζα. Σε λιγότερο από έναν μήνα η Yamaguchi είχε βρεθεί. Ζούσε λίγες μόνο πολιτείες μακριά από την Αϊόβα, όπου εξακολουθούσε να κατοικεί ο Mann.

Η Yamaguchi παντρεύτηκε τον ναυτικό σύζυγό της το 1955 και μετακόμισε στο Μίσιγκαν, όπου μεγάλωσε τους τρεις γιους της. Η Theresa Wong, ερευνήτρια του History Channel, γοητεύτηκε από την ιστορία και αρχικά εντόπισε την Yamaguchi σε ένα άρθρο από τη δεκαετία του 1950. Έτσι έδωσε την διεύθυνση της στην οικογένεια του βετεράνου.

Συναντήθηκαν πάλι μετά από 70 χρόνια

«Δεν μπορώ να φανταστώ να κουβαλάω αυτό το σπαραγμό για 70 χρόνια. “Πραγματικά ελπίζω ότι αυτή είναι η ευκαιρία για να έχουν έναν επίλογο», είπε η Wong. Μετά από μία ολόκληρη ζωή που πέρασαν χωριστά ο Mann συνάντησε επιτέλους την Yamaguchi από κοντά.

Στην αρχή, ο γιος του Mann και τα παιδιά της Yamaguchi φοβήθηκαν ότι οι γονείς τους δεν θα μιλούσαν όπως πριν από χρόνια, αλλά έκαναν εντελώς λάθος. Οι δυο τους «τα βρήκαν» και άρχισαν να μιλούν για τις αναμνήσεις τους από την Ιαπωνία πριν από χρόνια. «Θυμάσαι τον χορό», είπε στον Mann η Yamaguchi.

Μετά από την συζήτηση για τις αναμνήσεις τους, ο Mann είπε στη Yamaguchi την αλήθεια για τον λόγο που δεν επέστρεψε ποτέ γι’ αυτήν. «Ανησύχησα ότι νόμιζες πως σε εγκατέλειψα. Και είμαι εδώ για να σου πω ότι δεν σε εγκατέλειψα καθόλου. Απλά δεν μπορούσα να σε βρω», της είπε ο Mann και έβγαλε από το πορτοφόλι του κάποιες παλιές φωτογραφίες της.

Τον αγκάλιασε, δείχνοντας αγάπη και στοργή μετά από τόσα χρόνια. Ο γιος της Yamaguchi αποκάλυψε αργότερα ότι ο Mann είχε επηρεάσει την ζωή της μητέρας του. Το μεσαίο όνομα του γιου της είναι Duane, που γράφεται ακριβώς όπως το μικρό όνομα του Mann.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν το παρελθόν τους, αλλά ο Mann είχε ελπίδες ότι η ζωή του θα ήταν διαφορετική. Κρατούσε την ελπίδα και τις τύψεις του για 70 ολόκληρα χρόνια. Ονειρευόταν ότι μια μέρα θα μπορούσε να διορθώσει τα λάθη του και να βεβαιωθεί ότι η Yamaguchi γνώριζε την αλήθεια. Πλέον ο Mann Μαν έχει πεθάνει, αλλά η οικογένεια του ήταν ευτυχής γνωρίζοντας ότι μπορούσε να αναπαυθεί ειρηνικά μετά την επανένωση με την πρώτη του αγάπη.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση