Υεμένη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του πλοίου που χτύπησαν οι Χούθι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 13:57 Υεμένη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του πλοίου που χτύπησαν οι Χούθι

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης και της μεταφοράς των ναυτών σε ασφαλές σημείο

Εκτραχύνεται η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα με τους Χούθι να εντείνουν τις πυραυλικές τους επιθέσεις σε εμπορικά πλοία. Οι νεκροί ναυτικοί από το χθεσινό χτύπημα των ανταρτών κατά του φορτηγού πλοίου «True Confidence» αυξήθηκαν σε 3, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM). Νωρίτερα, πηγή του Reuters από τον χώρο της Ναυτιλίας  έκανε λόγο για τέσσερα μέλη του πληρώματος που έχουν τραυματιστεί με σοβαρά εγκαύματα και τρεις αγνοουμένους.

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε τώρα βίντεο που δείχνει την επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου True Confidence που έγινε στόχος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Οι τρεις νεκροί από το φορτηγό πλοίο είναι τα πρώτα θύματα από τότε που ξεκίνησαν οι Χούθι τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην περιοχή, τον περασμένο Νοέμβριο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό φαίνονται στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης και της μεταφοράς των ναυτών σε ασφαλές σημείο.

Το πολεμικό πλοίο Kolkata έφτασε στην τοποθεσία στις 16:45 και διέσωσε 21 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου ενός Ινδού υπηκόου. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν ελικόπτερο και σκάφη. Όπως τονίστηκε στην ανάρτηση του πολεμικού ναυτικού της Ινδίας, στους τραυματίες παρασχέθηκε κρίσιμη ιατρική βοήθεια, ενώ στη συνέχεια τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Τζιμπουτί.

Δείτε το βίντεο

Οι αντάρτες έπληξαν το πλοίο, χθες, ενώ έπλεε περίπου 50 ναυτικά μίλια ΝΔ του Άντεν στην Υεμένη γιατί θεώρησαν ότι είναι αμερικανικών συμφερόντων πληροφορία όμως η οποία αποδείχθηκε λανθασμένη αφού φέρεται να είναι κυπριακών συμφερόντων.

Ανήκει στην εταιρεία Third Confidence Shipping SA που έχει στόλο από έξι φορτηγά πλοία και διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Third January Maritime Ltd με έδρα τον Πειραιά. Την τεχνική διαχείριση του πλοίου κάνει η FML Ship Management Limited με έδρα την Κύπρο, θυγατρική της Fleet Management Kimited με γραφεία στην Ινδία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση