Βασιλιάς Κάρολος - Το πρώτο μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο: «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 13:14 Βασιλιάς Κάρολος - Το πρώτο μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο: «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ»

Ο βασιλιάς Κάρολος με νέο βίντεο του που θα δημοσιευθεί σήμερα θα αναφερθεί στο έργο της Κοινοπολιτείας καθώς γιορτάζει την 75η επέτειό της φέτος, αν και ο Βρετανός μονάρχης θα απουσιάσει από τους ετήσιους εορτασμούς για την οργάνωση που ηγείται καθώς ακολουθεί θεραπεία για τον καρκίνο.

Οι εκδηλώσεις της Ημέρας της Κοινοπολιτείας είναι η πιο σημαντική ετήσια βασιλική περίσταση που θα χάσει ο Κάρολος, 75 ετών, καθώς αναγκάστηκε να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Η σύζυγός του Βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθεί των ανώτερων βασιλικών όταν συγκεντρωθούν για μια λειτουργία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου και θα ακολουθήσει δεξίωση στα διεθνή κεντρικά γραφεία της Κοινοπολιτείας. Σε ένα προηχογραφημένο μήνυμα βίντεο που θα παιχτεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Κάρολος θα αποτίσει φόρο τιμής στο έργο της εθελοντικής λέσχης 56 εθνών που εξελίχτηκε από τη βρετανική αυτοκρατορία και ιδρύθηκε με τη σημερινή της μορφή το 1949.
«Όπως έχω ξαναπεί, η Κοινοπολιτεία είναι σαν την καλωδίωση ενός σπιτιού και οι άνθρωποι της, η ενέργειά μας και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διατρέχει αυτά τα καλώδια», λέει στο μήνυμά του.
Ο Κάρολος δεν θα είναι ο μόνος ανώτερος βασιλιάς που θα απουσιάσει τη Δευτέρα. Η Κέιτ, σύζυγος του μεγαλύτερου γιου του και διαδόχου του πρίγκιπα Oυίλιαμ, δεν θα παραστεί καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Την Κυριακή, κυκλοφόρησε το πρώτο της δημόσιο μήνυμα μαζί με μια φωτογραφία της και των τριών παιδιών τους, που τράβηξε ο Ουίλιαμ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έδειχνε χαρούμενη και υγιής. Βέβαια, στη συνέχεια ξέσπασε σάλος καθώς υποστηρίζεται ότι η φωτογραφία είναι προϊόν photoshop ή τεχνητής νοημοσύνης.
Στο 615 λέξεων διάγγελμά του που έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί, ο βασιλιάς Κάρολος θα αναφέρει, σύμφωνα με τη Sun, ότι «έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, μου ζεσταίνει την καρδιά η σκέψη για το πώς η Κοινοπολιτεία ήταν μια σταθερά σε όλη τη ζωή μου – μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας».

«Τις προηγούμενες εβδομάδες με συγκίνησαν βαθιά οι σκέψεις και οι ευχές σας για την υγεία μου και εγώ από την πλευρά μου μπορώ να συνεχίσω να σας υπηρετώ όσο καλύτερα το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου» θα πει ακόμα ο Βρετανός βασιλιάς.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε όλη την Κοινοπολιτεία καθώς συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι» θα πει, επίσης, ο βασιλιάς Κάρολος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση