Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο Γκίντιον Σάαρ -Πλήγμα για τον Νετανιάχου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 21:40 Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο Γκίντιον Σάαρ -Πλήγμα για τον Νετανιάχου

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ καθώς, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, παραιτήθηκε ο Γκίντεον Σάαρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σάαρ, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, δήλωνε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Νετανιάχου δεν του θέση στο πολεμικό συμβούλιο, κάτι που δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Ωστόσο, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η παραίτησή του μπορεί να αποτελέσει και αιτία να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όλη η παράταξη των συντηρητικών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του CNN Μπάρακ Ράβιντ, η παραίτηση του Σάαρ είναι πιθανόν να φέρει ραγδαίες εξελίξεις, καθώς με αυτή του την κίνηση φέρνει υπό πίεση τον Μπένι Γκαντζ και τη δική του παράταξη, στο να οδηγηθούν σε παραίτηση.

Ωστόσο, το Reuters αναφέρει πως η παραίτησή του, δεν θεωρεί πως θα πλήξει την κυριαρχία του Νετανιάχου στην κυβέρνηση.

Ο Σάαρ δήλωσε πως από την στιγμή που δεν του δόθηκε η δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις, δεν έβλεπε όφελος με το να συνεχίσει να βρίσκεται στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη εάν δεν έχω, κατά την κρίση μου, μια πραγματική δυνατότητα να επηρεάσω την πολιτική ατζέντα. Απλώς δεν βλέπω κανένα όφελος σε όλο αυτό», είπε.

Ο Σαάρ ήταν εσωκομματικός αντίπαλος του Νετανιάχου στο δεξιό κόμμα Λικούντ, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στο κεντρώο μπλοκ του Μπένι Γκαντζ. Μαζί εντάχθηκαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας όμως ο Γκαντζ έγινε μέλος του μικρού «πολεμικού συμβουλίου» όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, ενώ ο Σαάρ όχι. Η αποχώρησή του δεν θεωρείται έκπληξη, αφού νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε διακόψει και τη συμμαχία του με τον Γκαντζ.

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση