Γαλλίδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί, σκαρφαλώνοντας στον Πύργο του Άιφελ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 10:20 Γαλλίδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί, σκαρφαλώνοντας στον Πύργο του Άιφελ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 34χρονη Anouk Garnier σκαρφάλωσε 110 μέτρα σε 18 λεπτά, ανεβαίνοντας στον Πύργο του Άιφελ, για να σημειώσει νέο ρεκόρ και να συγκεντρώσει χρήματα για την πρόληψη και την υποστήριξη του καρκίνου.

«Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγικό», δήλωσε η Garnier, αφού σκαρφάλωσε στο ελεύθερα κρεμασμένο σχοινί για να φτάσει στο ρεκόρ δύο λεπτά πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. «Αν υπήρχε ένα πράγμα για το οποίο δεν αμφέβαλλα ποτέ, αυτό ήταν ότι θα το έκανα».

Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στο δρόμο προς αυτό το ρεκόρ. Ο καιρός δεν ήταν πάντα σύμμαχός μου και έπρεπε να συντονίσουμε τις ατζέντες όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω σε αυτό. Η ικανοποίηση και η χαρά που αντλώ από αυτό σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είναι ένα τρελό όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Δείτε το βίντεο της αναρρίχησης στον Πύργο του Άιφελ

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε ο Νοτιοαφρικανός αθλητής Thomas Van Tonder, ο οποίος σκαρφάλωσε 90 μέτρα σε ένα σχοινί ανάμεσα στους πύργους Soweto στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2020. Η Δανή αθλήτρια Ida Mathilde Steensgaard κατείχε το γυναικείο ρεκόρ αφού σκαρφάλωσε 26 μέτρα πάνω σε σχοινί στην Όπερα της Κοπεγχάγης το 2022.

Η Garnier κατέχει πλέον το ρεκόρ για την υψηλότερη αναρρίχηση και την υψηλότερη αναρρίχηση για γυναίκα. Ξεκίνησε την αναρρίχηση σε σχοινί το 2022 αφού κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εμποδίων για την ηλικιακή της κατηγορία και αναζητούσε μια νέα πρόκληση. Είπε ότι εμπνεύστηκε από την επιτυχία της Steensgaard.

«Είπα στον εαυτό μου: 26 μέτρα δεν είναι τόσο μακριά, ποιο μνημείο θα μπορούσα να ανέβω;» είπε στο AFP.

Η Garnier δήλωσε ότι είχε προετοιμαστεί για ένα χρόνο για την πρόκληση της Τετάρτης και ήταν χαρούμενη που είδε την οικογένειά της καθώς κατέβαινε.

Ήταν τόσο όμορφο να βλέπω την οικογένειά μου τόσο περήφανη, είπε η Γαλλίδα που σκαρφάλωσε στον Πύργο του Άιφελ

«Ήταν τόσο όμορφο να τους βλέπω τόσο περήφανους. Είναι αυτοί που μου έμαθαν αυτή την πειθαρχία του αθλητισμού, του να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό, του να προσπαθείς πάντα για την τελειότητα. Χάρη σε αυτούς είμαι σε θέση να κάνω εξαιρετικά πράγματα σήμερα».

Η ορειβάτης δήλωσε ότι ήθελε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για τον Σύνδεσμο κατά του Καρκίνου, αφού η μητέρα της διαγνώστηκε με τη νόσο.

«Την είδα να αγωνίζεται τόσο πολύ. Ήθελα να κάνω το δικό μου κομμάτι», δήλωσε η Garnier.

Τώρα σχεδιάζει να επιστρέψει στους αγώνες εμποδίων και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή δάδα στη Μασσαλία τον Μάιο, αλλά παραδέχτηκε ότι ήδη σκέφτεται τις μελλοντικές προκλήσεις.

«Είμαι σε εξαιρετική φόρμα και σκοπεύω να τη διατηρήσω για τα επόμενα 10 χρόνια», είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση