Eurovision 2019: Ανατροπή για Κύπρο-Τι έγινε με τα αποτελέσματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 23:07 Eurovision 2019: Ανατροπή για Κύπρο-Τι έγινε με τα αποτελέσματα

Ανατροπή στα τελικά αποτέλέσματα της Eurovision έφερε το "σκάνδαλο" της Λευκορωσίας που αποκάλυψε τις ψήφους των μελών της στον πρώτο ημιτελικό.

Η ανακοίνωση της EBU έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μετά τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας, με αποτέλεσμα να αλλάξει η τελική λίστα των χωρών. Η Κύπρος από αυτή την ανακατάταξη "κέρδισε" δύο θέσεις και βρέθηκε από την 15η στην 13η θέση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της EBU:

«Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, ακολουθώντας τις τυποποιημένες πρακτικές αναθεώρησης, ανακαλύψαμε ότι λόγω ενός ανθρώπινου λάθους χρησιμοποιήθηκε ένα εσφαλμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που δεν είχε αντίκτυπο στον υπολογισμό των βαθμών που προέκυψαν από το televoting μεταξύ των 41 συμμετεχουσών χωρών.   

Για να σεβαστούμε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα μέλη της EBU που συμμετείχαν, θέλουμε να διορθώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους κανόνες. Η EBU και οι συνεργάτες της εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το γεγονός ότι το λάθος αυτό δεν εντοπίστηκε νωρίτερα και θα επανεξετάσει τις διαδικασίες και τους ελέγχους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί αυτό να συμβεί ξανά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Από την αλλαγή, επηρεάστηκε η συμμετοχή της Κύπρου με την Τάμτα από την 15η θέση, να ανεβαίνει στην 13η".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση