Κέιτ Μίντλετον: Ο τίτλος που θα αποκτήσει για πρώτη φορά μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 09:39 Κέιτ Μίντλετον: Ο τίτλος που θα αποκτήσει για πρώτη φορά μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα (photo EPA)

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο μέχρι τον πρόωρο θάνατό της, και έκτοτε καμία γαλαζοαίματη δεν τον έλαβε.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι έλαβαν νέους τίτλους τις ημέρες του γάμου τους.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έγιναν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ενώ ο Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ έγιναν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.

Αλλά όταν ο πρίγκιπας Κάρολος κληρονομήσει το στέμμα από τη βασίλισσα, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές τίτλων - όχι μόνο για τον νέο βασιλιά, αλλά και για τον μεγαλύτερο γιο του.

Ο τίτλος Δούκας της Κορνουάλης είναι εκείνος που συνήθως κατέχει ο μεγαλύτερος γιος του μονάρχη της Αγγλίας, οπότε όταν ο Κάρολος γίνει μονάρχης αναμένεται ότι θα τον μεταβιβάσει, μαζί με τον επικουρικό τίτλο του Δούκας του Ρόθσι, στον Γουίλιαμ.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Iain MacMarthanne αποκαλύπτει:

"Όταν ο Κάρολος κληρονομήσει τον θρόνο, ο δούκας του Κέιμπριτζ θα γίνει αυτόματα δούκας της Κορνουάλης και δούκας του Ρόθσι, μεταξύ των άλλων τίτλων που αναλαμβάνει ο κληρονόμος του θρόνου.

"Ως σύζυγός του, η Κάθριν θα γίνει Δούκισσα της Κορνουάλης και Ρόθσι.

"Ακόμα θα διατηρήσουν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ που ήδη έχουν".

Ο κ. MacMarthanne προσθέτει επίσης ότι ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλίας που κατέχει ο Κάρολος δεν θα μεταβιβαστεί αυτόματα στον Γουίλιαμ.

Αν όμως αυτό γίνει, ταυτόχρονα θα συμβεί κάτι για πρώτη φορά μετά τον πρόωρο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα: Όταν ο Δούκας του Κέιμπριτζ λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, η Κάθριν θα γίνει αυτόματα πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Και όταν ο Γουίλιαμ αναλάβει τον θρόνο, η Κέιτ θα γίνει βασίλισσα, και αναμένεται να μεταβιβάσει τον τίτλο του δούκα στον μεγαλύτερο γιο του, Πρίγκιπα Τζορτζ.

Συγκίνηση και μέγιστη τιμή

Όταν, λοιπόν, ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς - οι βασιλικοί ανταποκριτές τονίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει τον επόμενο χρόνο, όταν η βασίλισσα συμπληρώσει το 95ο έτος της ηλικίας της - ο Γουίλιαμ θα πάρει τη θέση του πατέρα του και μαζί όλους τους τίτλους του.

Και η Κέιτ θα πάρει αυτόν τον τίτλο που πριν από εκείνη είχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η Καμίλα ως σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου, δικαιούται επί του παρόντος από τον νόμο τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, αλλά λόγω του σεβασμού προς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αποφάσισε να μην τη χρησιμοποιήσει.

Και προφανώς για να μην εκνευρίσει τους Βρετανούς που τη λάτρευαν.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα κατείχε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας μέχρι τον πρόωρο θάνατό της, και έκτοτε καμία γαλαζοαίματη δεν τον έλαβε.

Τώρα, λοιπόν οι εμπειρογνώμονες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Κέιτ Μίντλετον να είναι η επόμενη που θα τον χρησιμοποιήσει.

Και αυτός θα είναι ένας ακόμα λόγος για τους Βρετανούς να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την άψογη Κέιτ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση