Ο Φίλιππος της Αγγλίας γίνεται 100: Δεν θέλει να γιορτάσει, αλλά περιμένει τον Χάρι και τη Μέγκαν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 09:16 Ο Φίλιππος της Αγγλίας γίνεται 100: Δεν θέλει να γιορτάσει, αλλά περιμένει τον Χάρι και τη Μέγκαν

Ο Δούκας του Εδιμβούργου έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο εξαιτίας της καραντίνας με την Ελισάβετ, από όσο τα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος "δεν θέλει φασαρία" για τα 100α του γενέθλια μέσα στο 2021, αλλά μια ήσυχη μικρή γιορτή όπως λένε πηγές από το παλάτι και γράφτηκε χθες στις βρετανικές εφημερίδες.

Οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν μια μικρή "παραίτηση" του Δούκα του Εδιμβούργου από το ενδεχόμενο να γίνει οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση.

Όπως λένε οι πηγές που είναι κοντά στο παλάτι ο "απρόθυμος πρίγκιπας" θα πετύχει ένα ορόσημο ένα "ρεκόρ" που κατάφερε να γιορτάσει και η βασιλομήτωρ Ελισάβετ Άντζελα Μαργαρίτα, σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Κόμισσας του Σνόουντον, που γεννήθηκε το 1900 και πέθανε το 2002, σε ηλικία 101 ετών.

Τα 100 χρόνια της βασιλομήτορος - Οι εορτασμοί

Η βασιλομήτωρ ήταν το πρώτο μέλος του Οίκου του Ουίνσδορ το οποίο έκλεισε τα εκατό χρόνια ζωής και χιλιάδες Βρετανοί ευχήθηκαν χρόνια πολλά το 2000 για τα εκατοστά της γενέθλια, τραγουδώντας της το Happy Birthday μόλις εμφανίστηκε στον εξώστη του Μπάκινγχαμ, συνοδευόμενη από τις δύο τις κόρες, τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Οι εορτασμοί διήρκεσαν όλη την ημέρα ξεκινώντας το πρωί με τον επίσημο χαιρετισμό που απέτισαν στη βασιλομήτορα στρατιωτικά αγήματα. Η εορτάζουσα εμφανίστηκε στη θύρα της οικίας της ντυμένη στα γαλάζια και, αφού αρνήθηκε να καθίσει σε ειδική θέση που είχε στηθεί στο προαύλιο του Κλάρενς Χάους, διάβασε μία γενέθλια κάρτα που είχε υπογράψει η κόρης της, Ελισάβετ. Έπειτα, συνοδεία του εγγονού της, πρίγκιπα Καρόλου επιβιβάστηκε σε μία ανοιχτή άμαξα και κατευθύνθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, περνώντας μέσα από το ενθουσιώδες πλήθος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 40.000 Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να ευχηθούν μακροζωία στην υπεραιωνόβια βασιλομήτορα.

Τα γενέθλια του Δούκα – Οι οριστικές αποφάσεις

Πηγές ανέφεραν ότι ο Δούκας "δεν θέλει να κάνει τίποτα" και δεν θέλει να πάρει μέρος στον προγραμματισμό του πάρτι και των εορτασμών. Ωστόσο, η απόφαση για το εάν γιορτάσουν ιδιωτικά ή δημόσια θα ληφθεί το νέο έτος.

Η είδηση είναι ότι αναμένεται ο πρίγκιπας Χάρι και ο Μέγκαν Μάρκλ να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν έχουν αρθεί οι περιορισμοί του κορονοϊού για να πάρουν μέρος με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια για τους εορτασμούς, αναφέρει το Telegraph. Μια πηγή είπε στην εφημερίδα: "Ας πούμε ότι έχουμε έναν μάλλον απρόθυμο εορτάζοντα. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εάν κάποιος δεν θέλει να κάνει στα γενέθλιά του. Και ο δούκας εγγυημένα, δε θέλει να κάνει τίποτα".

Τα 99α γενέθλια και η καραντίνα

Τα 99α γενέθλια του πρίγκιπα Φίλιππου στις 10 Ιουνίου, σηματοδοτήθηκαν από την καραντίνα στην οποία βρισκόταν όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ίδιος γιόρτασε τα γενέθλιά του με ένα γεύμα με τη βασίλισσα στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου ζουν μέχρι σήμερα από την έναρξη των απαγορευτικών μέτρων.

Το βασιλικό ζευγάρι κυκλοφόρησε μια επίσημη φωτογραφία, η οποία τους έδειχνε να στέκονται έξω από το κάστρο στον όμορφο καλοκαιρινό ήλιο. Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2017 έχοντας αφιερώσει επτά δεκαετίες της ζωής του στη βασίλισσα και τη χώρα.

Χωριστές ζωές που τους έφεραν πιο κοντά

Πριν από το lockdown, ο Φίλιππος ζούσε μακριά από τη βασίλισσα περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στο εξοχικό σπίτι του, Wood Farm, στο κτήμα Sandringham. Ωστόσο, αποφάσισαν να περάσουν μαζί την καραντίνα και οι δύο μετακόμισαν στο Windsor όπου γιόρτασαν την 73η επέτειο του γάμου τους τον περασμένο μήνα.

Μοιράστηκαν μια φωτογραφία τους ανοίγοντας μια χειροποίητη κάρτα από τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σαρλότ και τον Πρίγκιπα Λούις την ημέρα της επετείου τους. Πηγές ανέφεραν συχνά ότι η επιτυχία του γάμου της Βασίλισσας και του Φίλιππου οφειλόταν στις διαφορετικές προσωπικότητές τους.

Ο Joe Little, διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού Majesty, είπε: "Αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη εδώ και πολλά χρόνια. "Ίσως να ήταν πάντα η απουσία που τους έφερνε πιο κοντά. Έχουν περάσει περιόδους που δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλο, αλλά τώρα είναι μια ευκαιρία στα επόμενα χρόνια να ξανασυνδεθούν. Είναι το τέλειο βασιλικό κουκούλι. Η βασίλισσα είναι πολύ λιγότερο αντιφατική από τον Φίλιππο, αλλά σαφώς η χημεία έχει λειτουργήσει όπως τώρα στο 73ο έτος του γάμου τους."

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση