Όσκαρ: 7 ηθοποιοί που ήταν υποψήφιοι μετά τον θάνατό τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 10:07 Όσκαρ: 7 ηθοποιοί που ήταν υποψήφιοι μετά τον θάνατό τους

Ο Boseman δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που έλαβε υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο μετά τον θάνατό του.

Στις υποψηφιότητες των Βραβείων Όσκαρ για το 2021, η Ακαδημία τιμάει τη συγκλονιστική ερμηνεία του Chadwick Boseman για τον ρόλο του στην ταινία Ma Rainey’s Black Bottom του Netflix, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

Ο ηθοποιός πάλευε με τον καρκίνο του παχέος εντέρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχει αναφέρει ποτέ το σοβαρό πρόβλημα υγείας του και τελικά πέθανε στα 43 του χρόνια.

Ο Boseman όμως, δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που έλαβε υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο μετά τον θάνατό του. Πριν από αυτόν, υπήρχαν επτά ακόμα ηθοποιοί, εκ των οποίων οι δύο κέρδισαν.

Jeanne Eagels 

Η Jeanne Eagels ήταν η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ μετά τον θάνατό της. Η Eagels προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο φιλμ The Letter (1929), αλλά τελικά το βραβείο το κέρδισε η Norma Shearer για το “The Divorcee.” Η ηθοποιός, η οποία υπέφερε από εθισμό στο αλκοόλ πέθανε στις 3 Οκτωβρίου του 1929, σε ηλικία μόλις 39 ετών, από υπερβολική δόση ηρεμιστικών που έπαιρνε για να κοιμηθεί.

 

 

James Dean

Ο James Dean ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ και ο ξαφνικός θάνατος του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1955 στα 24 του χρόνια, σόκαρε τους πάντες.

Ωστόσο, ο Dean άφησε μια μεγάλη κληρονομιά πίσω. Το 1956 προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το “East of Eden”, αλλά έχασε από τον Ernest Borgnine, ο οποίος κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία “Marty.

 

 

Έναν χρόνο αργότερα, ο  Dean μένει για πάντα στην ιστορία αφού προτείνεται και πάλι για Όσκαρ από την Ακαδημία για το “Giant”, όμως αυτή τη φορά κερδίζει ο Yul Brynner, για το “The King and I.”

 

 

Spencer Tracy 

Ο Spencer Tracy είχε κερδίσει ήδη δύο Όσκαρ πριν πεθάνει για τις ταινίες “Captains Courageous” και “Boys Town”, έλαβε όμως μία ακόμα υποψηφιότητα για την ερμηνεία του στο φιλμ “Guess Who’s Coming to Dinner.” Ο Tracy πέθανε το 1967 από καρδιακή προσβολή στα 67 του, 17 ημέρες αφότου είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας. Το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε τελικά ο Rod Steiger για το “In the Heat of the Night”.

 

 

Peter Finch 

Ο Peter Finch πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1977, στα 60 του χρόνια, και λίγο αργότερα έγινε ο πρώτος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ μετά τον θάνατό του, για την ταινία “Network”. Το φιλμ κέρδισε συνολικά τέσσερα Όσκαρ εκείνη τη χρονιά. Εκτός από το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Finch, η Faye Dunaway κέρδισε το Α’ Γυναικείου, η Beatrice Straight το Β’ Γυναικείου και ο Paddy Chayefsky το Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. 

 

 

Ralph Richardson

Το 1985, ο Ralph Richardson έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο “Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes”, όμως έχασε από τον Haing S. Ngor, που το κέρδισε για την ταινία “The Killing Fields.” Ο Richardson πέθανε στα 80 του χρόνια μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια.

 

 

Massimo Troisi 

Ο Massimo Troisi πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1994 στα 41 του χρόνια. Το 1996 ωστόσο προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Il Postino” αλλά και για Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου  μαζί με τους Anna Pavignano, Michael Radford, Furio Scarpelli και Giacomo Scarpelli. Τελικά ο νικητής της βραδιάς ήταν ο Nicolas Cage για την ερμηνεία του στην ταινία “Leaving Las Vegas”.

 

 

Heath Ledger 

Το 2008, ο κόσμος “πάγωσε” στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του  Heath Ledger. Ο ηθοποιός ήταν μόλις 28 ετών και όλοι ήταν βέβαιοι ότι θα ακολουθούσε μια τεράστια καριέρα. To 2009 o Ledger προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “The Dark Knight”. Ο ηθοποιός ήταν ο νικητής και έγινε ο δεύτερος ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε το βραβείο μετά τον θάνατό του.

 

 

Πηγή: watchandchill.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση