Πέθανε ο Ρίτσαρντ Ράουντρι, ο θρυλικός «Shaft» του 1971

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 11:00 Πέθανε ο Ρίτσαρντ Ράουντρι, ο θρυλικός «Shaft» του 1971

Ο Ράουντρι άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας - Είχε διαγνωστεί στο παρελθόν και με καρκίνο στο στήθος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο Ρίτσαρντ Ράουντρι, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον θρυλικό ρόλο του «Shaft» στην ταινία του 1971 με την οποία είχε θεωρηθεί «ο πρώτος μαύρος ήρωας δράσης».

Όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, ο Ράουντρι πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο ηθοποιός είχε πολεμήσει με τον καρκίνο και τα προηγούμενα χρόνα καθώς το 1993 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και είχε υποβληθεί, μάλιστα, σε διπλη μαστεκτομή όταν βρήκε έναν όγκο σε γυρίσματα ταινίας στην Κόστα Ρίκα.

«Ο γιατρός μου είχε πει "έχεις καρκίνο στο στήθος". Άκουσα τον καρκίνο αρχικά και μου πήρε λίγο να ακούσω και το στήθος. Δεν μπορούσα να το πιστέψω» είχε δηλώσει το 2007.

Για τον ρόλο του στην ταινία «Shaft» ο Ράουντρι ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα το 1972 ενώ το 1995 βραβεύτηκε για την καριέρα του στα MTV Movie and TV Awards.

Ο Ράουντρι συμμετείχε επίσης σε ταινίες και σειρές όπως “Roots,” “Once Upon a Time … When We Were Colored,” “Man Friday,” “Shaft’s Big Score!”, “Shaft in Africa,” “Earthquake,” “Escape to Athena,” “Opposing Force,” “Maniac Cop,” “Seven,” George of the Jungle,” “Corky Romano,” “Brick,” “Speed Racer,” and “What Men Want.”

Ο Ράουντρι έκανε δύο γάμους: Από το 1963 μέχρι το 1973 με την Μέρι Τζέιν Γκραντ και από το 1980 έως το 1988 με την Μισέλ Γκάρνια αποκτώντας συνολικά τέσσερις κόρες και έναν γιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση