Γυρίστηκε 60 φορές: Η σκηνή του Poor Things που χρειάστηκε πάνω από 12 ώρες για να ολοκληρωθεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 11:12 Γυρίστηκε 60 φορές: Η σκηνή του Poor Things που χρειάστηκε πάνω από 12 ώρες για να ολοκληρωθεί

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου ετοιμάζεται για τα Όσκαρ και έρχεται στο φως μία από τις πιο δύσκολες σκηνές της ταινίας.

Η βραδιά των Όσκαρ πλησιάζει (11/3) κι εκεί η Ελλάδα περιμένει με αγωνία να δει τι θα κάνει το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, το οποίο είναι υποψήφιο σε 11 διαφορετικές κατηγορίες. Δεν ξέρουμε πόσα χρυσά αγαλματίδια θα πάρει η ταινία, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως έκανε το ελληνικό κοινό να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού σάρωσε σε εισιτήρια.

Για όσους δεν το έχουν δει, δεν θα κάνουμε κάποιο σπόιλερ σχετικά με την πλοκή της ταινίας. Θα μιλήσουμε, ωστόσο, για μία από τις πιο δύσκολες σκηνές της, η οποία χρειάστηκε τουλάχιστον 12 ώρες γυρισμάτων. Μιλάμε για τη σκηνή που η Μπέλα, την οποία υποδύεται η Έμμα Στόουν, βρίσκεται στη Λισαβώνα μαζί με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν, στο ρόλο του οποίου βλέπουμε τον εξαιρετικό Μαρκ Ράφαλο, και οι δυο τους ξεκινούν να χορεύουν.

Ο χορός της Μπέλα έγινε αμέσως θέμα συζήτησης στα social media, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να τον μιμηθούν, ανεβάζοντας τα βίντεό τους στο TikTok. Σύμφωνα με την χορογράφο της ταινίας, Κοστάνσα Μάκρας, η οποία έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο Business Insider, κανείς δεν περίμενε ότι ο χορός θα γίνει viral. Η ίδια είχε συνεργαστεί ξανά με τον Λάνθιμο για την ταινία η Ευνοούμενη.

Όπως είπε η Μάκρας στο BI, «ο Μαρκ φοβόταν λίγο τον χορό στην αρχή. Από την άλλη, η Στόουν ήταν πιο άνετη και μάλιστα ζήτησε να προσθέσει και μια δική της πινελιά στη χορογραφία». Η σκηνή ήταν αρκετά δύσκολη και χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να γυριστεί. «Την κάναμε πάνω από 60 φορές για να είναι τέλεια», δήλωσε η χορογράφος της ταινίας.

Η Μάκρας αποκάλυψε επίσης ότι κανένας από τους ανθρώπους που εμφανίζονται στη σκηνή του χορού δεν είναι επαγγελματίας χορευτής. Στον Λάνθιμο άλλωστε αρέσει να επιλέγει τους κομπάρσους του με βάση την εμφάνιση που αναζητά κι όχι με βάση τις χορευτικές τους ικανότητες. Αυτό, βέβαια, έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά της χορογράφου.

Στη σκηνή του χορού υπάρχουν στιγμές που ολόκληρη η πίστα - συμπεριλαμβανομένων των δύο πρωταγωνιστών - χορεύει συγχρονισμένα μαζί. Ο συντονισμός των κομπάρσων ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως είπε η χορογράφος του Poor Things. Γι’ αυτό και χρειάστηκε να γυρίσουν τόσες φορές τη συγκεκριμένη σκηνή. Αν είναι να πάρει κάποιο Όσκαρ, όμως, χαλάλι.

Πηγή:Business Insider

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση