Η Ποντικοπαγίδα: Το διάσημο έργο της Αγκάθα Κρίστι «μετακομίζει» για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ μετά από 70 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 15:20 Η Ποντικοπαγίδα: Το διάσημο έργο της Αγκάθα Κρίστι «μετακομίζει» για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ μετά από 70 χρόνια

Το μακροβιότερο θεατρικό στον κόσμο έχει ανέβει στις ΗΠΑ αλλά ποτέ στην Νέα Υόρκη.

Το μακροβιότερο θεατρικό έργο στον κόσμο, η Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι, σήμερα γιορτάζει την 70η επέτειό του και για πρώτη φορά αναμένεται το 2023 να ανέβει σε σκηνή του Μπρόντγουεϊ.

Το αστυνομικό θεατρικό έργο της Αγκάθα Κρίστι έκανε πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου 1952 στο Nottingham's Theatre Royal. Αρχικά η συγγραφέας σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις οκτώ μήνες.

Αλλά από τότε η παράσταση δεν σταμάτησε ποτέ και έχει αδιάλειπτη παρουσία στο West End. Έχει παιχτεί σχεδόν 29.000 φορές και την έχουν δει 10 εκατομμύρια θεατές.

Η παράσταση έχει ανέβει στο παρελθόν στις ΗΠΑ, αλλά ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Η μεταφορά στο Μπρόντγουεϊ έρχεται το 2023 μετά την πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά του «See How They Run».

Διαδραματίζεται το 1953 με φόντο την 100ή παράσταση της σειράς, με ένα πρωταγωνιστικό καστ συμπεριλαμβανομένων των Saoirse Ronan, Ruth Wilson, Adrien Brody, David Oyelowo και Sam Rockwell. 

Για το καστ της παράστασης στο Μπρόντγουεϊ έχουν ακουστεί πολλά διάσημα ονόματα αλλά τίποτα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Επτασφράγιστο μυστικό παραμένουν επίσης η ημερομηνία και ο ακριβής τόπος που θα ανέβει, η παράσταση. 

Οι παραγωγοί του είπαν ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ανέβει στη Νέα Υόρκη, δεδομένης της διαρκούς απήχησης της μοναδικής γραφής της Αγκάθα Κρίστι.

Στο Λονδίνο ωστόσο σήμερα θα υπάρξει μια ειδική παράσταση για μερικούς από τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί ή συμμετάσχει στην παραγωγή στο παρελθόν.

Η περιοδεία για την 70ή επέτειο της Ποντικοπαγίδας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και η παραγωγή θα επισκεφθεί περισσότερους από 70 χώρους σε όλη τη Βρετανία και την Ιρλανδία για να σηματοδοτήσει τη χρονολογία ορόσημο του έργου.

Με πληροφορίες του BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση