Angelo Badalamenti: Πέθανε ο κορυφαίος μουσικός συνθέτης και συνεργάτης του Ντέιβιντ Λιντς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 14:07 Angelo Badalamenti: Πέθανε ο κορυφαίος μουσικός συνθέτης και συνεργάτης του Ντέιβιντ Λιντς

Είχε συνεργαστεί με τους Paul McCartney, David Bowie και Nina Simone

Στα 85 του χρόνια πέθανε ο Angelo Badalamenti, ο διάσημος συνθέτης που «έντυσε» μουσικά έργα του Ντέιβιντ Λιντς, όπως το Blue Velvet, το Twin Peaks και το Mulholland Drive.

Ο Badalamenti πέθανε την Κυριακή από φυσικά αίτια, έχοντας δίπλα την οικογένειά του στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, όπως δήλωσε η ανιψιά του στο Hollywood Reporter.

Ο μουσικός είχε συνεργαστεί με τους Nina Simone, David Bowie, Paul McCartney, Shirley Bassey, Marianne Faithfull, Liza Minnelli, Pet Shop Boys και LL Cool J κατά τη διάρκεια της ποικίλης καριέρας του, ενώ συνέθεσε τους τίτλους για το Inside the Actors Studio και τη μουσική για την λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση