Γιάννης Μαρκόπουλος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Την Πέμπτη η κηδεία του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 09:49 Γιάννης Μαρκόπουλος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Την Πέμπτη η κηδεία του

Ανακοίνωση για την κηδεία του συνθέτη εξέδωσε η οικογένειά του.

Η οικογένεια του Γιάννη Μαρκόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κηδεία του μουσικοσυνθέτη.

Η σορός του Γιάννη Μαρκόπουλου, ο οποίος πέθανε το Σάββατο, 10 Ιουνίου, σε ηλικία 84 ετών, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 17.00 στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, ενώ προηγουμένως η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της μητρόπολης από τις 12.00 έως και τις 16.00. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο Παπάγου.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μαρκόπουλος έδινε μάχη εδώ και έναν χρόνο με τον καρκίνο ενώ στις 5 Μαΐου είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα».

H οικογένεια του Γιάννη Μαρκόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του λέγοντας πως «Η μουσική ψυχή της Ελλάδας σίγησε. Όμως, θα μένει ζωντανή στη μνήμη μας, μέσα από τα τραγούδια του, που τραγουδήθηκαν και θα τραγουδιούνται από γενιές και γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων».

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο ωδείο της οποίας πήρε τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί. Υπήρξε από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση