Αυτό είναι το ακριβότερο και πιο άσχημο SUV στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 13:12 Αυτό είναι το ακριβότερο και πιο άσχημο SUV στον κόσμο

Το Karlmann King σχεδιάστηκε από την κινέζικη εταιρεία IAT Design και διατηρεί τον τίτλο του ακριβότερου SUV στον πλανήτη.

Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα γνωστό μοντέλο ή για κάποια εταιρεία αυτοκινήτου με πολλά χρόνια στο προσκήνιο.

Το Karlmann King είναι ένα ξεχωριστό πολυτελές SUV που απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο αγοραστικό κοινό που θέλει να αποκτήσει ένα SUV όχημα στα όρια…της υπερβολής.

Παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια της έκθεση αυτοκινήτου του Ντουμπάι, όπου οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν ανακοινώσει πως η κατασκευή του θα γίνεται στην Ιταλία μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να ίσχυε κάτι διαφορετικό, αφού το κόστος κάθε μονάδας προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Το SUV, με την εξωπραγματική εμφάνιση και τις επιφάνειες που θυμίζουν κάτι από μαχητικό stealth και batmobile, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Ford F-450 και τον κινητήρα του Ford Triton.

Έτσι για την κίνησή του φροντίζει ένα μοτέρ βενζίνης V10 6,8 λίτρων, με ισχύ στους 400 ίππους, που προσφέρει οριακή τελική ταχύτητα στα 200 χλμ./ώρα, λόγω του υψηλού βάρους (αγγίζει τους 6 τόνους αν ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει την προαιρετική θωράκιση του αμαξώματος).

Όσον αφορά το εσωτερικό του, κάθε σχόλιο σχετικά με την ποιότητα και τον εξοπλισμό του, μάλλον δε θα είχε κάποιο νόημα. Όπως μπορούμε να δούμε και από τις σχετικές εικόνες, το high tech περιβάλλον συνδυάζεται με ένα μοναδικό επίπεδο παροχών που περιλαμβάνουν ακόμη και ενσωματωμένο χρηματοκιβώτιο.

Παράλληλα, ο... τυχερός ιδιοκτήτης του μπορεί να του προσθέσει πλήρες σαλόνι επενδεδυμένο με δέρμα αλιγάτορα, επενδύσεις από πραγματικό χρυσάφι και πολλά άλλα, που μπορούν να ανεβάσουν σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα την τιμή του.

Ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε παραγγελίας, ήταν ένας πελάτης από την Αφρική, ο οποίος παρήγγειλε και παρέλαβε ένα Karlmann King, με έξτρα που έφθασαν την τιμή του ούτε λίγο ούτε πολύ στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ!

Λόγω άλλωστε του ειδικού κοινού στο οποίο απευθύνεται το αυτοκίνητο, δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας και της πλήρως θωρακισμένης εκδοχής του, με έξτρα κόστος 310.000 ευρώ, ανάλογα βέβαια πάντα και με το επίπεδο θωράκισης που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης του.

Δείτε βίντεο από το ακριβότερο SUV στον κόσμο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση