Το πρώτο ποδήλατο με τετράγωνες ρόδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 14:55 Το πρώτο ποδήλατο με τετράγωνες ρόδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το έργο, το οποίο χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί, εμπνεύστηκε από ένα διάσημο μαθηματικό πρόβλημα, γνωστό ως «κυλιόμενο τετράγωνο».

Η ιδέα ενός ποδηλάτου με τετράγωνους τροχούς μπορεί να φαίνεται αδύνατη ή και παράλογη σε πολλούς, αλλά μια ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών, γνωστή ως «The Q», κατάφερε να δημιουργήσει ένα ποδήλατο με πλήρως λειτουργικούς τετράγωνους τροχούς.

Το έργο, το οποίο χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί, εμπνεύστηκε από ένα διάσημο μαθηματικό πρόβλημα, γνωστό ως «κυλιόμενο τετράγωνο». Το πρόβλημα θέτει το ερώτημα πώς μπορεί να γίνει ένας τετράγωνος τροχός να κυλήσει ομαλά σε μια επίπεδη επιφάνεια και έχει γοητεύσει τους μαθηματικούς και τους μηχανικούς εδώ και αιώνες.

Η λύση στο πρόβλημα περιελάμβανε τον σχεδιασμό ενός ποδηλάτου με ένα μοναδικό πλαίσιο και σύστημα ανάρτησης που επιτρέπει στους τετράγωνους τροχούς να κυλούν ομαλά πάνω σε ανώμαλο έδαφος.

Ο σκελετός του ποδηλάτου έχει σχήμα παραλληλογράμμου. Αυτό επιτρέπει στους τροχούς να λυγίζουν και να παραμορφώνονται καθώς κυλούν, διατηρώντας παράλληλα το τετράγωνο σχήμα τους.

Για να δοκιμάσει την απόδοση του ποδηλάτου, η ομάδα κατασκεύασε μια πίστα με μια σειρά από ανωμαλίες και βυθίσεις, παρόμοια με μια πίστα για BMX ή για ποδήλατο βουνού. Στη συνέχεια βιντεοσκόπησαν έναν αναβάτη καθώς οδηγούσε το ποδήλατο στην πίστα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Το έργο συγκέντρωσε την προσοχή των μηχανικών, με πολλούς ειδικούς να επαινούν την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα του The Q. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν ότι η τεχνολογία πίσω από το ποδήλατο θα μπορούσε να προσαρμοστεί για χρήση σε άλλους τομείς, όπως η ρομποτική.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση