Ισχυρίζεται ότι εμφύτευσε τσιπ στον εγκέφαλό του για να μπορεί να ελέγχει τα όνειρά του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 23:12 Ισχυρίζεται ότι εμφύτευσε τσιπ στον εγκέφαλό του για να μπορεί να ελέγχει τα όνειρά του

Ένας Ρώσος ισχυρίζεται ότι έχει εμφυτεύσει ένα τσιπ στον εγκέφαλό του με την ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορέσει να ελέγξει τα δικά του όνειρα.

Ένας άνδρας στη Ρωσία, ο Michael Raduga έχασε «πολύ αίμα» κατά τη διάρκεια μια 10ωρης νευροχειρουργικής επέμβασης, την οποία και έκανε ο ίδιος στο σπίτι του τον περασμένο μήνα, προκειμένου να εμφυτεύσει ένα τσιπ στον εγκέφαλό του, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορέσει να ελέγξει τα όνειρά του.

Μιλώντας στη Daily Mail ο Raduga είπε πως επέλεξε να χειρουργήσει τον εγκέφαλό του παρότι δεν έχει προσόντα νευροχειρουργικής. Η διαδικασία που ακολούθησε σοκάρει. Κράτησε τα μέρη του δέρματος στο κεφάλι του με συνδετήρες και στη συνέχεια άνοιξε το κρανίο με τρυπάνι που αγόρασε από κατάστημα σιδηρικών για να εμφυτεύσει το τσιπ.

«Τα πρώτα 30 λεπτά ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω διότι έχανα πολύ αίμα. Φοβόμουν ότι θα μπορούσα να χάσω τις αισθήσεις μου», ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο έτσι ώστε να επιτρέψει στους ανθρώπους να ελέγχουν τα όνειρά τους.

 

 

«Είμαι χαρούμενος που επέζησα αλλά θα μπορούσα να πεθάνω. Για πολλούς ανθρώπους θα είναι ευεργητικό. Φανταστείτε κάποιον παράλυτο που δεν μπορεί να βιώσει τίποτα σε αυτή τη ζωή, να μπορεί με αυτό τον τρόπο να μπει σε ένα ελεγχόμενο όνειρο που όλα θα είναι εφικτά», πρόσθεσε.

Ο Raduga πέντε εβδομάδες μετά την εμφύτευση του τσιπ το αφαίρεσε, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε στο μέλλον να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από όλη αυτή τη διαδικασία που υπέβαλλε τον εαυτό του.

 

 

Ένας νευροχειρουργός από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τόνισε ότι αυτό που έκανε ο Raduga ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. «Η νευροχειρουργική πρέπει να ασκείται μόνο από έμπειρους και καταρτισμένους νευροχειρουργούς. Θα μπορούσαν να έχουν συμβεί κάθε είδους επιπλοκές», είπε και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, αν είχε προκαλέσει αιμορραγία από μια φλοιώδη φλέβα ή ένα ενδοεγκεφαλικό αγγείο, θα μπορούσε να είχε ένα εγκεφαλικό με μόνιμη βλάβη ή ακόμα και θάνατο».

Μάλιστα, εκτός από τους κινδύνους της επέμβασης ξεκαθάρισε πως η επιστήμη είναι ακόμα μακριά από το να μπορεί ο άνθρωπος να ελέγχει τα όνειρά του με μια συσκευή ή ένα εμφύτευμα.

Πηγή: Gazzetta

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση