Γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια και κρητικό αρνί για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 17:00 Γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια και κρητικό αρνί για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα

Κρητικό φαγητό, με ντολμαδάκια, που ήταν το σπεσιαλιτέ της Μαρίκας Μητσοτάκη και γαμοπίλαφο ετοίμασαν στον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κάτι που ενθουσίασε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, που ρωτούσε για τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων που του πρόσφεραν.

Ο σεφ, όπως σας είπα παραπάνω ήρθε από την Κρήτη και μαγείρεψε προς τιμήν του πρίγκηπα ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά, ρύζι και αρωματικά ντοματίνια με βασιλικό μυζήθρα σε βινεγκρέτ.

Εν συνεχεία παραδοσιακό κρητικό πιλάφι ήτοι γαμοπίλαφο και αμέσως μετά ένας κρητικός ντάκος από παξιμάδι χαρούπι, ντοματίνια, γλιστρίδα και φέτα.

Κύριο πιάτο κρητικό αρνάκι ψητό με πατάτες. Ακολούθησε κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και παγωτό τριαντάφυλλο. Υπήρξε ακόμα συζήτηση για το κανταΐφι με όλους να συμφωνούν πως πρόκειται για καθαρά ελληνικό γλυκό.

Σιγά μην μας πάρουν οι Τούρκοι το κανταΐφι κυρίως όταν έχει κρέμα από μαστίχα Χίου. Και το δείπνο (αργά το βράδυ, στις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα) ολοκληρώθηκε με τσάι ή καφέ συνοδευόμενα από βουτήματα.

από "Βηματοδότη"

ΥΓ: Το μενού επιμελήθηκε ο έμπειρος σέφ από τα Χανιά Στέφανος Μπουρδάκης, τον οποίο εμπιστεύεται εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια Μητσοτάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση