Εσείς έχετε πάει στη Λίμνη των Κρεμαστών στην Ευρυτανία;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 11:35 Εσείς έχετε πάει στη Λίμνη των Κρεμαστών στην Ευρυτανία;

Όσοι έχουν συνδέσει το καλοκαίρι με αιγαιοπελαγίτικα νησιά και δαντελωτές παραλίες, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους βλέποντας τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο μας. 

Προέρχονται από τη λίμνη των Κρεμαστών, στην δυτική Ευρυτανία, ένα μέρος πανέμορφο μα ξεχασμένο, με τόση φυσική ομορφιά αλλά χωρίς καμια τουριστική αξιοποίηση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει και πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί αυτός ο "κοιμισμένος τουριστικός γίγαντας" που λέγεται λίμνη των Κρεμαστών.   

Πρόσφατα, μάλιστα, διοργανώθηκε από την Π.Ε. Ευρυτανίας, τον ΟΠΑΣΤΕ, τον Οικοτουριστικό Σύλλογο Βαλαώρας και τη Finix Adventures, μια δράση στην προβλήτα της Σιβίστας που περιελάμβανε πλοήγηση με καγιάκ στην λίμνη, τοξοβολία και το βράδυ παρατήρηση των άστρων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός, προβάλλοντας, μέσω του λογαριασμού του στο FB την προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς, σημείωσε: «Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος στηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν την ομορφιές της Ευρυτανίας, την Λίμνη Κρεμαστών και των παραλίμνιων περιοχών...»

Μακάρι οι συντονισμένες ενέργειες Αυτοδιοίκησης, Φορέων και ενεργών πολιτών να έχουν αποτέλεσμα και να αναδειχθεί η λίμνη των Κρεμαστών και όλη η περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας ως ένας εναλλακτικός τουριστικός προορισμός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση