Γιατί η Ιερά Σύνοδος επέλεξε τον Φθιώτιδος Συμεών ως Εκπρόσωπο Τύπου;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 08:50 Γιατί η Ιερά Σύνοδος επέλεξε τον Φθιώτιδος Συμεών ως Εκπρόσωπο Τύπου;

 Ίσως, κάποιοι, να απόρησαν διαβάζοντας την είδηση ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι Ιεράρχες επέλεξαν να ορίσουν το Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών ως Εκπρόσωπο Τύπου. Γιατί είναι μια θέση ευθύνης και συνεχούς επαγρύπνησης, ο κάτοχος της οποίας οφείλει να "κουβαλάει" τεράστια εμπειρία, να διαθέτει ιδιαίτερα χαρίσματα και ξεχωριστές ικανότητες για να πετύχει στο απαιτητικό έργο του.

Όσοι βέβαια από εμάς έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε από κοντά το έργο του δραστήριου Δεσπότη μας και να γνωρίζουμε τις επικοινωνιακές αλλά και οργανωτικές ικανότητες που διαθέτει, μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτέλεσε η είδηση αυτή. Αντίθετα, αποτελεί κοινό τόπο πως ο Μητροπολίτης μας μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι Ποιμένας μας, έχει φτάσει σε κάθε γωνιά του νομού, και όχι μόνο, έχει σφίξει το χέρι του κάθε πολίτη, έχει μοιράσει με πατρικό τρόπο την αγάπη του σε όλους.

Παράλληλα, όμως, με τις αρετές αυτές, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έχει αποδείξει με το επικοινωνιακό χάρισμα το οποίο διαθέτει ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε ως Έλληνες αλλά και Χριστιανοί, είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει την απαιτητική θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως είναι ο πλέον ικανός να προβάλλει τις θέσεις και τις αρχές της Εκκλησίας μας αλλά και να διαχειριστεί, κάποιες φορές, ακραίες απόψεις που αλλοιώνουν την εικόνα της και απομακρύνουν το ποίμνιο από τους κόλπους της. Να επισημάνουμε τέλος πως ο Μητροπολίτης κ. Συμεών διορίστηκε επίσης Συνοδικός Σύνδεσμος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως. 

Το LR εύχεται στο Δεσπότη μας καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της ενημέρωσης που αναλαμβάνει!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση