Ανακωχή των Δημάρχων για τα σκουπίδια της Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 10:36 Ανακωχή των Δημάρχων για τα σκουπίδια της Εύβοιας

Παράνομη η απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών της Χαλκίδας.

 Πολιτική ήταν η λύση που αποφάσισαν οι Δήμαρχοι που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας κατά την συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης 4/10 στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων. Λύση που ήρθε ως αποτέλεσμα συμβιβασμών κατόπιν πρωτοβουλιών του Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Θύμιου Καραΐσκου και του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νίκου Σουλιώτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος Καρύστου να μεταφέρει τα απορρίμματα του στο ΧΥΤΑ της Θήβας, ο Δήμος Ερέτριας στο ΧΥΤΑ της Άμφισσας και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας, όταν ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες κάποιες απαραίτητες εργασίες. Έως τότε θα μεταφέρονται τα απορρίμματα και του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στο ΧΥΤΑ της Άμφισσας.

Στη συνεδρίαση, που δε θύμιζε σε τίποτα άλλες που είχαν προηγηθεί, δε συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν δυο ημέρες από μέλος του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ Στερεάς, διαμαρτυρόμενος "για εντέχνως αποκεκριμένο σχέδιο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ιστιαίας" και κάνοντας λόγο περί "βαθιάς διοίκησης του φορέα". Το ερώτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι αν θα ανταποκριθεί θετικά ο Γιάννης Κοντζιάς σε όσα συμφώνησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα και αν θα αποδεχθεί τα απορρίμματα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου;

Εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα με την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, για τη μεταφορά των απορριμμάτων των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Καρύστου στον ΧΥΤΑ Θήβας. Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και έχει ισχύ έως και την 23η Φεβρουαρίου 2023.

Θυμίζουμε, πως οι δύο δήμοι της κεντρικής Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων, μεταφέρουν, εδώ και ένα περίπου μήνα, τα απορρίμματα τους στα Τρίκαλα, με το πρόβλημα απλά να έχει μετατεθεί χρονικά. Και να ξαναβρούμε μπροστά μας το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων των δύο δήμων σε λίγους μήνες που θα σταματήσουν τα δρομολόγια στα Τρίκαλα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τέλος, είχαμε μια απόφαση «βόμβα», που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση, για τη μεταφορά των σκουπιδιών από Χαλκίδα προς Τρίκαλα, σύμφωνα με την οποία η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων θεωρεί παράνομη την απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών της Χαλκίδας λόγω κατεπείγοντος και δεν παρέχει σύμφωνη γνώμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση