Γ. Σαρακιώτης: Από το Βουκουρέστι στη Λαμία για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 07:43 Γ. Σαρακιώτης: Από το Βουκουρέστι στη Λαμία για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

Ένα μήνυμα για την μετατροπή από την Τουρκική κυβέρνηση της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε ισλαμικά τεμένη, έστειλε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιωτης από το Βουκουρέστι, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

«Θα εξακολουθήσουμε να τονίζουμε ότι η τουρκική στάση προσβάλλει τη συνείδηση κάθε Χριστιανού, αλλά και κάθε Δημοκρατικού πολίτη με ιστορική και πολιτισμική ενσυναίσθηση», έγραψε στα social ο βουλευτής του νομού μας για την παρουσίαση του τόμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) | Interparliamentary Assembly on Orthodoxy «Αγία Σοφία. Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο». 

Όπως αναφέρει σχετικά ο Γιάννης Σαρακιώτης, «η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας συνιστά το βασικό θεσμικό και οργανωμένο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Ορθόδοξων Εκκλησιών και των κρατών, στα οποία εδρεύουν. Με βάση το συγκεκριμένο ρόλο της, ανέλαβε την έκδοση του τόμου για τους ναούς της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τις κοινότητες των ορθοδόξων τόσο στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή όσο και συγκεκριμένα στην Τουρκία. Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν, με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, σε ισλαμικά τεμένη κατά παράβαση της διακήρυξης της UNESCO περί διαφύλαξης Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Αξίζει τέλος να προσθέσουμε πως ο Γιάννης Σαρακιώτης από το Βουκουρέστι και τις υποχρεώσεις του ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, επέστρεψε ώστε την Τρίτη να είναι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση