Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βέττας - Στο ψηφοδέλτιο ο Απ. Αγγελακόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 18:20 Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βέττας - Στο ψηφοδέλτιο ο Απ. Αγγελακόπουλος

Μετά τον Θανάση Μιχελή και τον Αποστόλη Καραναστάση, μαθαίνουμε και ο τρίτος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, ο Δημήτρης Βέττας δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Φθιώτιδα. Έτσι από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015 - 2019 στη Φθιώτιδα, μόνο ο νυν βουλευτής, ο Γιάννης Σαρακιώτης, θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Την απόφαση του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βέττας σήμερα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σημειώνοντας πως "αυτές τις κρίσιμες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος".

Ο πρώην βουλευτής στη δήλωση του αναφέρει πως «σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις Εθνικές εκλογές. Γνωρίζω καλά ότι ανταποκρίνονται σε αυτό που είναι ζητούμενο. Γνώση, εμπειρία, ανανέωση».

Ο Δημήτρης Βέττας αφού επισημαίνει πως «σοβαρές ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν» προσθέτοντας πως «επέλεξα να μην δεσμεύσω μια θέση στο ψηφοδέλτιο, αφού δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ όπως πρέπει, έτσι ώστε ένας μάχιμος υποψήφιος να δώσει τον αγώνα στην πρώτη γραμμή».

Κλείνοντας την δήλωση του ο πρώην Βουλευτής υπογραμμίζει πως «θα είμαι παρών στο μέτρο που οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν και οι ανάγκες το απαιτούν». 

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις οι δύο άνδρες που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, θα είναι ο δικηγόρος Νίκος Πάπουτσας και ο άλλος θα είναι ο Αποστόλης Αγγελακόπουλος, Πρόεδρος Αυτοκινητιστών Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων.

Με βάση τη δέσμευση του κόμματος για ποσόστωση φύλου κατά 50% οι άλλες τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο θα καλυφθούν από γυναίκες, με την πανεπιστημιακό και δημοσιογράφο Βασιλική Λάζου να θεωρείται βέβαιη, όπως έχει αποκαλύψει το LamiaReport, ήδη, από το καλοκαίρι. Για τις άλλες δύο θέσεις, η εκπαιδευτικός Ηλέκτρα Μηλιωρίτσα και η δικηγόρος Αιμιλία Παπαθανασίου βρίσκονται μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί ως πιθανά να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. 

Με τις λίστες να είναι έτοιμες, αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για την έγκριση των ψηφοδελτίων, τα οποία αμέσως μετά θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση