Γ. Σαρακιώτης: «Το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. - Π.Σ., θέτει στο επίκεντρο την ελληνική περιφέρεια»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 22:42 Γ. Σαρακιώτης: «Το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. - Π.Σ., θέτει στο επίκεντρο την ελληνική περιφέρεια»

Σε Στυλίδα, Ράχες και Πελασγία βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, μαζί με τους συνυποψηφίους του Αργυρώ Καραφέρη και Αποστόλη Αγγελακόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Φθιώτιδας Σπύρο Λάμπου και στελέχη του κόμματος από την περιοχή. Το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Όπως κατέστη σαφές στο πλαίσιο των συζητήσεων του κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με τους πολίτες, η ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας συνιστά μια μικρογραφία των πολλαπλών προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει η ελληνική περιφέρεια, ενώ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ακρίβεια σε πρώτες ύλες και βασικά αγαθά. Αποτέλεσμα της εν λόγω ζοφερής κατάστασης είναι η εγκατάλειψη αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και η σταδιακή ερήμωση της υπαίθρου, ενάντια σε κάθε έννοια ισόρροπης ανάπτυξης.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, ο μετασχηματισμός του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας οφείλει να αποτελεί την κεντρική προτεραιότητα της επόμενης ημέρας, με ισόρροπη και ορθολογική ανακατεύθυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – ΠΑΑ, ΕΣΠΑ, πόροι Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) ενώ, όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί, στόχος είναι η διεύρυνση της εγχώριας παραγωγικής βάσης και των διασυνδέσεων μεταξύ κλάδων, καθώς και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στη λογική της οικονομίας της γνώσης.

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι: «Η πρόκληση της επόμενης ημέρας συνίσταται στην αναχαίτιση του κύματος ερήμωσης της υπαίθρου και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου οι άνθρωποί του να συνεχίζουν να παράγουν, έχοντας σαφή προοπτική για το μέλλον. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει προτείνει τη σύσταση Ταμείου Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών, με στόχο την επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση του αγροτικού κόσμου, καθώς και το Ταμείο Ενεργειακής Δημοκρατίας, για την χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπροσθέτως, έχουμε δεσμευτεί για τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα κατώτερα επίπεδα που ορίζει η Ε.Ε., ενώ για τις περιπτώσεις των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα ο ΕΦΚ θα καταργηθεί. Όσον αφορά δε το φλέγον θέμα του ιδιωτικού χρέους, έχουμε εισηγηθεί την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης. Το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας βρίσκεται στην περιφέρεια και σε περιοχές, όπως η Στυλίδα, οι Ράχες και η Πελασγία, οι οποίες διαθέτουν τις δυνατότητες αλλά έχουν στερηθεί τη στήριξη από την Ελληνική Πολιτεία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση