Ο Νίκος Τζιόπας υποψήφιος με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 07:48 Ο Νίκος Τζιόπας υποψήφιος με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου

«Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαμίας καύσιμο για την ανάπτυξή της», άρθρο του Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Τζιόπα*.

Συγκριτικό πλεονέκτημα ονομάζεται η ικανότητα ενός ατόμου ή οργανισμού να παράγει ένα αγαθό με τους λιγότερους δυνατούς πόρους.

Παραθέτοντας αυτόν τον ορισμό, ανακοινώνω στους συμπολίτες μου την πρόθεσή μου να διεκδικήσω τις ψήφους του στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Συστρατεύομαι με την ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του Πανουργιά Παπαϊωάννου για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε τα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ της Λαμίας να μην παραμείνουν άλλο στην αφάνεια.

Όλοι τα γνωρίζουμε. Όλοι ξέρουμε ότι κάθε τόπος παγκοσμίως, εκείνο που θέτει ως στόχο για να αναπτυχθεί οικονομικά, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Η γεωπολιτική θέση της Λαμίας (ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ), όπως και το φυσικό της περιβάλλον, παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση των συνθηκών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Με απλά λόγια, είναι ανεπίτρεπτο να περιτριγυρίζεσαι από ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ και η περιοχή να βρίσκεται σε οικονομικό μαρασμό. Και δεν μιλώ μόνο για Ιαματικό Τουρισμό. Δυστυχώς ο όρος ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ παραμένει άγνωστος σε όσους ασχολούνται με τα κοινά της πόλη μας. Με ακόμη πιο απλά λόγια το νεράκι τρέχει ζεστό και καταλήγει ανεκμετάλλευτο στη θάλασσα…

Είναι επίσης ανεπίτρεπτο να υπάρχουν δύο λιμάνια και η Εθνική Οδός σε απόσταση αναπνοής και να μην είναι η Λαμία ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ με έδρα τη Λαμία και οι διοικήσεις μεγάλων οργανισμών να μας έχουν εγκαταλείψει από καιρού, καθιστώντας μας «ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ».

Τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της από την άλλη, είναι αυτά που θα δώσουν στη Λαμία την ώθηση  για να αναπτυχθεί. Κι αυτό, γιατί τα πολιτιστικά προϊόντα που παράγει ένας λαός διαχρονικά, είναι αυτά που έχουν περάσει στην συνείδησή του, έχουν «ποτίσει» γενιές και γενιές και είναι αυτά που χαρακτηρίζουν απόλυτα την Ταυτότητα του κοινωνικού συνόλου.

Είναι ανεπίτρεπτο να έχεις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και να μην τις φυλάς! 

Ένα μνημείο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ πολιτιστικής κληρονομιάς στα αζήτητα επειδή, πολύ απλά, κανένας δεν κατάφερε μέχρι τώρα να το αναδείξει ως τέτοιο. Καθηγητές Πανεπιστημίων, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών έχουν γράψει βιβλία, έχουν γυρίσει ταινίες και έχουν μελετήσει τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν σε αυτόν το χώρο. Και δεν μιλώ μόνο για Έλληνες διότι ίσως και να ασχοληθήκαμε λιγότερο από τους ξένους.

Το ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, στην Αρχαία Ανθήλη είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό και εγκαταλελειμμένο στα στοιχεία της φύσης. Και δεν μιλάμε μόνο για έναν αρχαίο ναό αλλά για την πρώτη ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ στον ελληνικό χώρο που είναι ο πρόδρομος της ΕΟΚ και του ΟΗΕ.

Ο χώρος ενός άρθρου είναι πολύ περιορισμένος ώστε να παρατεθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνειδητοποιήσουμε σε ΤΙ ΤΟΠΟ ΖΟΥΜΕ. Αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να σας τα επικοινωνήσω έως της 8η Οκτωβρίου.

Η υποψηφιότητά μου κινείται αποκλειστικά και μόνο προς αυτήν την κατεύθυνση. Εφόσον το συνειδητοποιήσουμε θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τη Λαμία που αξίζει να έχουμε και να σταματήσουμε το μεγαλύτερο ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ γεγονός που συμβαίνει:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Απογραφή 2021) 8.800 κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη μας της τελευταία δεκαετία. Κι αυτό πρέπει επειγόντως να σταματήσει!

Ως άνθρωπος της εργασίας και του αγώνα, επιλέγω και υπόσχομαι σε όλους να αγωνιστώ μαζί με έναν επιτυχημένο άνθρωπο της Αγοράς, του Επιχειρείν και του Αθλητισμού για να αναστηθεί επιτέλους ο τόπος μας και να γίνει η Λαμία μία σύγχρονη πόλη.

Νίκος Τζιόπας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων, 
με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του Πανουργιά Παπαϊωάννου
 
.......................................................................................

Ποιος είναι

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1969 και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Εργάζεται ως πωλητής σε Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων και έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την Γαστρονομία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Δίδαξε επί 5ετίας την ελληνική γλώσσα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην πόλη LANGEN (Γερμανία), σε Γερμανούς μαθητές όλων των ηλικιών.

Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές ενώ παράλληλα ασχολείται με την στιχουργική.

Από τον Οκτώβριο του 2021 σπουδάζει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση