Η στρατηγική του Ανδρουλάκη και το σύνθημα αντεπίθεσης από την Κρήτη ενόψει ευρωεκλογών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 08:06 Η στρατηγική του Ανδρουλάκη και το σύνθημα αντεπίθεσης από την Κρήτη ενόψει ευρωεκλογών

Στην Κρήτη, μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Τσόγκας.

Το ταξίδι-αστραπή του Νίκου Ανδρουλάκη στη γενέτειρά του με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου είχε ως στόχο την ανασύνταξη δυνάμεων μετά τη δύσκολη ψηφοφορία στη Βουλή για τον τον γάμο των ομόφυλων αλλά και να δώσει το σύνθημα ενόψει των ευρωεκλογών.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό 700 ατόμων, ο Ανδρουλάκης ξεδίπλωσε τη στρατηγική και τον στόχο του κόμματος για την εκλογική μάχη του Ιουνίου, η οποία αναμένεται να ξεδιαλύνει το τοπίο στην κεντροαριστερά και να αναδείξει το κόμμα που θα λειτουργήσει ως ο δεύτερος πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόταν στο Ηράκλειο από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ δίπλα του βρισκόταν και ο συνεργάτης του από τη Φθιώτιδα, Βαγγέλης Τσόγκας, ο οποίος διατηρεί προσωπικές φιλίες με κορυφαία στελέχη του Κινήματος στην Κρήτη, όπως ο επιτυχημένος Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

«Το ερώτημα δύο χρόνια πριν ήταν αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και αν θα πάει ως συμπλήρωμα με τον έναν ή τον άλλον. Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, είναι ότι σήμερα έχει αλλάξει το ερώτημα, που τίθεται. Δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μεγάλη μας νίκη. Ότι καταφέραμε αυτό που θεωρούσαν ακατόρθωτο. Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είναι συμπλήρωμα, αλλά ήδη στις μετρήσεις είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα γίνει δεύτερο κόμμα με τη λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωπαϊκές εκλογές, με αυξημένα τα ποσοστά του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος βάζοντας το διακυβευμα των εκλογών.

Σοβαρότητα, μετριοπάθεια και σταθερά βήματα φαίνεται να προκρίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επιμένει να απορρίπτει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. «Ο κόσμος περιμένει προτάσεις και θέσεις για τα προβλήματα του, για την υγεία , την παιδεία, την ακρίβεια, το στεγαστικό πρόβλημα", αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι "έτσι χτίζεις σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, όχι επιφανειακά βιντεάκια στο ΤικΤοκ».

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη, παρακολουθούν στενά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρή παρουσία στο ανανεωμένο αγροτικό κίνημα. Πριν μια εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκεπτόμενος το μπλόκο στο Κάστρο δήλωσε ξεκάθαρη στήριξη στους αγρότες. «Χωρίς τον πρωτογενή τομέα, χωρίς τους αγρότες, χωρίς τους κτηνοτρόφους, θα μαραζώσει η ελληνική περιφέρεια. Ως ΠΑΣΟΚ, στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους, χωρίς λαϊκισμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προγραμματίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ενώ ειδική έμφαση θα δοθεί στην Αττική, όπου το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παρουσιάζει χαμηλές πτήσεις συγκριτικά με την περιφέρεια. Μάλιστα για την Αττική, αναμένεται η ενεργοποίηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα ο οποίος διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοφιλίας. 

Από την άλλη, οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα αφού σύμφωνα αναλυτές, μια πιθανή δεύτερη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων στην κεντροαριστερά με σημαντικές ανακατατάξεις ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση