Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Με 10 παίκτες πήρε το "διπλό"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 21:22 Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Με 10 παίκτες πήρε το "διπλό"

Με στόχο να παραμείνει κοντά στο κυνήγι των πρώτων η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από την έδρα της ουραγού Λαμίας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ένα γρήγορο, όσο και όμορφο αλλά και απίστευτα τυχερό γκολ του Ανσαριφάρντ, έβαλε από νωρίς μπροστά τους «κιτρινόμαυρους» - που είχαν και πολύ καλύτερη ψυχολογία από τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο όλα τα παιχνίδια τους - και τους επέτρεψε να φύγουν με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από τη Λαμία για πρώτη φορά στη σύντομη προϊστορία των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η φάση που κατά την άποψή μας έκρινε και το παιχνίδι, σημειώθηκε στο 9’ με τον Ιρανό επιθετικό της ΑΕΚ να δέχεται από σπόντα την μπάλα στην περιοχή με πλάτη στην εστία του Επασί και λίγο πλάγια. Με εξαιρετική κίνηση, σούταρε φαλτσαριστά μπροστά στον Αντέτζο και η μπάλα πέρασε από χαραμάδα για να «στριμωχτεί» δίπλα στο δοκάρι εκεί ακριβώς που δεν έφταναν τα ακροδάκτυλα του Επασί (0-1). Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε και από το VAR αν ο σκόρερ καλυπτόταν και βρέθηκε κανονικό.

Το απίστευτο γκολ του Ανσαριφάρντ:

Όπως συνηθίζει η Λαμία αμέσως μετά από γκολ που δέχεται, έχασε τη συνοχή της και στο 18’ με τον Μπακάκη και στο 21’ με τον Ανσαριφάρντ άγγιξε το 0-2. Στην πρώτη φάση ο Επασί σταμάτησε στο τετ-α-τετ τον παίκτη της Ένωσης.

Το χαμένο τετ-α-τετ του Μπακάκη:

Στην επόμενη φάση η κεφαλιά του σκόρερ του τέρματος της ΑΕΚ, βρήκε στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού του Επασί.

Το δοκάρι του Ιρανού:

Λίγο οι φωνές από τον «κυανόλευκο» πάγκο, λίγο η φλυαρία των φιλοξενούμενων, έφερε τη Λαμία να ισορροπεί το παιχνίδι το επόμενο 10λεπτο, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που φαινόταν πάλι πιο απειλητική στην αντίπαλη εστία. Το μόνο που έκανε η Λαμία πριν το ημίχρονο, ήταν ένα σουτ του Προβυδάκη στο 39’ που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Το αξιόλογο σουτ του Προβυδάκη:

Χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα ή διάταξη ξεκίνησε η επανάληψη για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να ελέγχει και τη Λαμία να δείχνει περισσότερο πείσμα στη διεκδίκηση της μπάλας. Όμως στο 53’ οι ισορροπίες έμελλαν να αλλάξουν. Ο Ινσούα σε μια μονομαχία με τον πεσμένο στο έδαφος Προβυδάκη, τον χτύπησε αντικρίζοντας απευθείας την κόκκινη κάρτα και αφήνοντας την ΑΕΚ με 10 παίκτες. Ο Αργεντίνος μάλιστα έφυγε με πολλά νεύρα και γαλλικά από τον αγωνιστικό χώρο.

Η αποβολή του Ινσούα:

Η αντίδραση του Γρηγορίου ήταν να ρίξει στον αγώνα όποιον επιθετικό είχε στη διάθεση του, ενώ ο Χιμένεθ απάντησε με αλλαγή σχήματος ενισχύοντας τα άκρα και τη μεσαία γραμμή.  Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως μέσα σε 6 λεπτά έγιναν εφτά αλλαγές!

Με αυτά και με αυτά η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη άργησε πολύ. Μια αντεπίθεση του Ολιβέιρα που τελείωσε στην αγκαλιά του Επασί και ενώ η Λαμία ανέβαζε ψηλά την πίεση σημειώθηκε στο 71’.

Βέβαια στο 64’ ο Αραμπούλι είχε ξεχυθεί στην κόντρα για να βγει απέναντι από τον Αθανασιάδη όμως ο Νεντελτσεάρου τον έκοψε πριν γίνει απειλητικός για την εστία του.

Δείτε τη φάση με τον Αραμπούλι:

Με τη Λαμία να πιέζει χωρίς να βρίσκει όμως κλασική ευκαιρία φτάσαμε στο τέλος του παιχνιδιού που αφήνει στην τελευταία θέση την ομάδα του Γρηγορίου, έχοντας βέβαια δώσει τρία παιχνίδια λιγότερα…

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59’ Τζανδάρης), Μπιάρνασον (λ.τρ. 74’ Γκούγκα), Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63’ Τιρόνε), Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Ζιουλής, Σαραμαντάς, Μπουλούλης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοβ (69’ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57’ Λόπες), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (62’ Ολιβέιρα)

Στον πάγκο έμειναν οι, Τσιντώτας, Λάτσι, Ραντόνια, Μαχαίρας.

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Ανδρέας Φωτόπουλος, Ηλίας Κωνσταντίνου

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση