Ήττα της αποδεκατισμένης Λαμίας με 2-0 από τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 07:14 Ήττα της αποδεκατισμένης Λαμίας με 2-0 από τον Παναθηναϊκό

Δίκαιη νίκη για τους «πράσινους» που πιάσανε τετράδα…

Επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες και τις περιπέτειες υγείας των παικτών της, η Λαμία πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που έψαχνε τη νίκη και την τετράδα.

Οι πράσινοι καλύτεροι ειδικά στο πρώτο μέρος, επικράτησαν δίκαια, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Με το γνωστό 4-2-3-1 και τερματοφύλακα το Σαράνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μιχάλης Γρηγορίου. Κεντρικό δίδυμο οι Τζανετόπουλος - Αντέτζο και στα άκρα οι Σκόνδρας και Μαρτίνεθ που ξαναβρήκαν θέση στην αρχική 11αδα. Τζανδάρης και Νούνιες στα αμυντικά χαφ, Ελευθεριάδης, Ταιρόν και Μπανγκουρά στο κέντρο και στο «κεφάλι» ο Καραμάνος.

Το πρώτο μέρος

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της - αν όχι τη χειρότερη - πραγματοποίησε στο πρώτο μέρος η ομάδα της Λαμίας. Σε αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ των «πράσινων» μόλις στο 3΄από στημένη μπάλα.

Ήταν ένα κόρνερ του Αιτόρ από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι - αφού η σέντρα ακριβείας είχε εξουδετερώσει τα ψηλά κορμιά της Λαμίας- ο Ιωαννίδης νίκησε στον αέρα τον Τζανδάρη και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ του Ιωαννίδη:

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που άγγιξαν αρκετές φορές το δεύτερο γκολ σε αυτό το πρώτο μέρος. Στο 6΄από φάουλ του Αιτόρ αυτή τη φορά, η μπάλα πήγε και πάλι συστημένη στο κεφάλι του Ιωαννίδη, αυτή τη φορά όμως πάνω του ήταν ο Τζανετόπουλος που τον παρενόχλησε τόσο όσο χρειαζόταν για να αστοχήσει από καλή θέση.

Στο 8’ κεφαλιά ψαράκι του Γκατσίνοβιτς η μπάλα αναπήδησε και στο χόρτο και έδιωξε εντυπωσιακά ο Σαράνοφ σε κόρνερ.

Η πολύ ωραία κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς:

Στο 16’ ο 26χρονος Ισπανός του Παναθηναϊκού ξαναχτύπησε, με απευθείας σουτ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 19’ η Λαμία έκανε την πρώτη της αναγκαστική αλλαγή με τον Αραμπούλι να παίρνει τη θέση του Ταιρόν που χτύπησε πάνω στη φάση με τον Βέλεθ.

Ο Γεωργιανός πήρε τη θέση του Καραμάνου στην κορυφή και ο Καραμάνος πήγε στα χαφ, με τον Γρηγορίου στο ημίχρονο να αλλάζει όλη την τριάδα εκεί. Συγκεκριμένα πέρασαν στον αγώνα και οι Μανούσος και Μανουσάκης στις θέσεις των Ελευθεριάδη και Μπανγκουρά.

Η επανάληψη

Με τον Παναθηναϊκό να εκβιάζει πέναλτυ στο 50’ καταγράψαμε την πρώτη φάση στην επανάληψη.

 Η Λαμία που πάτησε δύο φορές περιοχή και είχε δύο τελικές με τον Αραμπούλι στο 47’ και το 53’ χωρίς όμως να απειλήσει σημαντικά την εστία του Διούδη. Πέτυχε όμως να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κάνει πιο νευρικό τον Παναθηναϊκό που έχανε εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ενώ μέχρι το 65’ δε βρήκε ούτε μία φορά πάσα έξω από την περιοχή του Σαράνοφ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι «πράσινοι» έβγαλαν φάση με τον Γκατσίνοβιτς και το Σαράνοφ να αποκρούσει σε κόρνερ.

Έχοντας εξασφαλίσει ότι πίσω τα πράγματα έχουν στρώσει ο Γρηγορίου θέλησε να αλλάξει σύστημα και να παίξει με δύο επιθετικούς, διατηρώντας την τετράδα στην άμυνα. Έτσι πέρασε στη θέση του Καραμάνου τον Βέλλιο για να παίξει δίπλα στον Αραμπούλι, προσδοκώντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 69’ ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή με τον Βιτάλ που κοντρολάρισε με το χέρι και τον Σαράνοφ να παραχωρεί ένα ακόμη κόρνερ.

Στο 76’ ο Αραμπούλι βρήκε το χώρο να κάνει σουτ που βρήκε σε αμυντικό και πρόσφερε το πρώτο κόρνερ στη Λαμία που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έβγαλε κι αντεπίθεση που κατέληξε σε κόρνερ κερδισμένο από τον Παλάσιο που προσπάθησε να πλασάρει τον Σαράνοφ.

Στο 78’ ο Γρηγορίου ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Νινούα να παίρνει τη θέση του Νούνιες ελπίζοντας σε κάποια καλή πάσα του Γεωργιανού που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Στο 81’ όμως ο Ιωαννίδης θα βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κουρμπέλης που ξαναπάτησε χορτάρι μετά από 14 μήνες έδωσε την πάσα στον 21χρονο επιθετικό που κινήθηκε στο ημικύκλιο και εκτέλεσε τον Σαράνοφ στο παραθυράκι του (2-0).

Το 2-0:

Κάπου εκεί οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν να σκέφτονται ήδη το ματς της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό και το επίσης κρίσιμο ματς με τον Απόλλωνα στη Λαμία. Επίσης να μετρούν ώρες για να ξεκουραστούν, καθώς κορωνοϊός και τραυματισμοί, αποδεκάτισαν την ομάδα στην καλύτερη της φόρμα!

Με τον Παναθηναϊκό θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν σύντομα στα διπλά παιχνίδια του Κυπέλλου που έρχονται.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος), Σάντσες, Πέρεθ, Βιγιαφάνες, Αιτόρ (57’ Βιτάλ), Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης)

Στον πάγκο, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σιδεράς, Σαρλία

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες (78’ Νινούα), Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Ταιρόν (λ.τρ. 19’ Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Καραμάνος

Στον πάγκο έμειναν οι, Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Βέλλιος, Τσούκαλος, Βύντρα.

Διαιτητές: Ευστάθιος Γκορτσίλας, Αθανάσιος Κολοσιώνης, Ιορδάνης Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Οι καλύτερες στιγμές:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση