Λαμία - Ιωνικός 0-1: Έχασε και από τον «πελάτη» της και τώρα μόνο μπαράζ!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 19:25 Λαμία - Ιωνικός 0-1: Έχασε και από τον «πελάτη» της και τώρα μόνο μπαράζ!

Καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια οι «κυανόλευκοι» αλλά ο Ιωνικός έπαιζε σαν να μην είχε αύριο!...

Μία ακόμη ήττα για τη Λαμία στα πιο εφιαλτικά play out της στην κατηγορία, χάνοντας από μια ομάδα την οποία είχε κερδίσει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια αλλά και στο τελευταίο φιλικό του καλοκαιριού, τον Ιωνικό.

Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 0-1, παίζοντας με πρωτόγνωρο πάθος σαν να ήταν η ομάδα που έπαιζε την κατηγορία και όχι η Λαμία! Πραγματικά οι παίκτες του έτρεξαν, κλώτσησαν, έπιασαν φανέλες, έβρισαν και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη σαν να κατακτούσαν κύπελλο.

Από την άλλη η Λαμία σαφώς καλύτερη από τα τελευταία παιχνίδια που δεν βλεπόταν, όμως και πάλι δεν έδειξε ομάδα που καιγόταν για βαθμούς. Με εξαίρεση τον Μπεχαράνο, δεν άνοιξε μύτη απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρησιμοποιούσε θεμιτά και αθέμιτα κάποιες φορές μέσα, με την ανοχή του διαιτητή Κουτσιαύτη, που αν και ήταν κοντά στις φάσεις, έχασε τα πονηρά χτυπήματα και έδωσε αρκετά λάθος πλεονεκτήματα.

Το σύστημα

Με σύστημα 3-5-2 ξεκίνησε θεωρητικά ο Φέστα με στόπερ τους Βύντρα, Τζανετόπουλο και Λούκας. Ο πρώτος και ο τρίτος συνεργαζόντουσαν στα πλάγια με Σαραμαντά και Σιμόν αντίστοιχα, ενώ πιο κέντρο ήταν οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο και Νούνιες. Στην επίθεση Καραμάνος και Μανούσος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λαμία σαφώς πιο ορεξάτη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που έχουν μείνει στη μνήμη μας, όμως αυτή τη φορά δεν είχε απέναντι της τον ΟΦΗ και το Βόλο που έπαιζαν σαν σε προπονητικό δίτερμα, αλλά μια ομάδα που έμοιαζε να παίζει τουλάχιστον την κατηγορία! Χαρακτηριστικά, ο Μάντζης που άνοιξε το σκορ για τον Ιωνικό και είχε 4 γκολ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, έπαιξε με σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα!

Πείσμα και μπόλικη κλωτσιά επίσης από τους φιλοξενούμενους, όπως αποδεικνύουν τα πολλά φάουλ αλλά και η πρώτη κίτρινη κάρτα μόλις στο 23’ από έναν Κουτσιαύτη που φαίνεται ότι δεν είχε καταλάβει από την αρχή ότι δεν πρόκειται για φιλικό!

Φάσεις και γκολ

Στο 14’ η πρώτη φάση για τη Λαμία με το Σιμόν να περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βαλεριάνου για το Νούνιες στη μικρή περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άοσμαν που έπαιζε σαν δαιμονισμένος, σούταρε για να μπλοκάρει σταθερά ο Σαράνοφ.

Στο 18’ ένα σουτ του Καραμάνου μπλόκαρε δύσκολα στο βρεγμένο τερέν ο Χουτεσιώτης, επιβεβαιώνοντας το γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και την κυριαρχία της Λαμίας στο πρώτο ημίωρο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ όλος ο Ιωνικός είχε πέσει πάνω στον 4ο για ένα φάουλ που ζητούσαν από τον Κουτσιαύτη (είπαμε παίζαν τον δικό τους «τελικό»), στο 31’ ο Λένις έβγαλε τη σέντρα και ο Μάντζης που είχε χαθεί από το Σιμόν αλλά και τον Λούκας, ανενόχλητος με κεφαλιά εκτέλεσε τον Σαράνοφ (0-1).

Το γκολ του Μάντζη: ","width":136,"height":146}}}

Εκμεταλλευόμενος την απογοήτευση των γηπεδούχων ο Άοσμαν απείλησε και πάλι στο 35’ με ένα σουτ που κόντραρε πάνω στον Τζανετόπουλο (που έβαλε την προβολή με αυτοθυσία) με τη μπάλα να φεύγει μόλις κόρνερ!

Για καλή τύχη της Λαμίας το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση μέχρι να φύγει για τα αποδυτήρια και όλοι περίμεναν από τον Ιταλό τεχνικό να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις σε άμυνα και κέντρο.

Η επανάληψη

Η πρώτη κίνηση λοιπόν αφορούσε την είσοδο του Ταιρόν στη θέση του Βύντρα, αλλάζοντας το σχήμα σε 4-4-2. Ο Ισπανός βοήθησε στην κυκλοφορία, όχι όμως και στο μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή αν και δεν ήταν αυτό που ζητούσε από αυτόν ο προπονητής του.

Μέσα στα τρία πρώτα λεπτά η Λαμία έχασε ισάριθμες ευκαιρίες με Μανούσο, Λούκας και Μπεχαράνο. Ειδικά του Βολιβιανού μετά από φάουλ του Ταιρόν ήταν κλασική, καθώς βρέθηκε μόνος του στο 2ο δοκάρι μην πιάνοντας την μπάλα όπως θα ήθελε.

Ο Μάντζης που εξακολουθούσε να παίζει με ένα πόδι (!) έχασε τεράστια ευκαιρία στο 51’ για τον Ιωνικό, όταν από εξόφθαλμη θέση οφσάιντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ.

Στο 56’ η Λαμία βγάζοντας πίεση, είχε ένα σουτ του Τζανδάρη που έφυγε μόλις άουτ, ενώ όλοι πίστεψαν ότι πήγε στα δίχτυα!

Στο 59’ ο Φέστα άλλαξε τον πολύ καλό Καραμάνο για να βάλει το Βέλλιο και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ταιρόν είχε ένα καλό σουτ που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

Στο 60’ ο Σπανός έβγαλε τον τραυματία Μάντζη και έβαλε τον γνωστό μας Τουράμ, ενώ πήρε θέση στην 11αδα και ο Κιάκος στη θέση του Ντάλσιο.

Κόντρα και πάλι στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι με τον Κιάκο βρέθηκαν απέναντι από τον Σαράνοφ που έσωσε ενστικτωδώς την εστία του.

Ακολούθησε νέα αλλαγή του Φέστα με τον Ελευθεριάδη στη θέση του Μπεχαράνο που είχε κίτρινη κάρτα.

Οι παίκτες της Λαμίας έψαχναν να βρουν θέσεις ενώ ο Ιωνικός είχε δοκάρι στο 65’ με τον Λένις, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τουράμ σκόραρε από θέση οφ-σάιντ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία του Ιωνικού στο 69’ με τον Τουράμ μετά από διπλό λάθος Ταιρόν και Τζανδάρη, ο Βραζιλιάνος όμως ευτυχώς σούταρε άουτ.

Στο 71’ ο Λένις έκλεψε με φάουλ από τον Σαραμαντά χωρίς ο Κουτσιαύτης να δει τίποτα και στην κόντρα το σουτ του κολομβιανού μέσου του Ιωνικού μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Η τελευταία κίνηση του Φέστα ήταν η είσοδος των Μπανγκουρά και Προβυδάκη στις θέσεις των Μανούσου και Σιμόν. Αλλαγή προσώπων σε θέσεις με λίγα λόγια, την ώρα που οι παίκτες του Ιωνικού έτρωγαν σίδερα με την ανοχή πάντα του Κουτσιαύτη.

Στο 78’ ο Προβυδάκης με φοβερό σουτ με το αριστερό (!) έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 81’ ο Σαράνοφ έσωσε σε τετ-α-τετ με τον Άοσμαν καταλαβαίνοντας ότι η κόντρα του Σαραμαντά πάνω στον Τουράμ, θα ευνοούσε τον μεσοεπιθετικό του Ιωνικού.

Στο 85’ πλασέ του Τζανδάρη έφυγε και πάλι άουτ.

Στο 93’ τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία με τον Μπανγκουρά να σεντράρει και τον Ελευθεριάδη να κερδίζει την κεφαλιά (!) που πήγαινε στα δίχτυα όμως έδιωξαν οι αμυντικοί και συγκεκριμένα ο Τσιγκρίνσκι!

Στο 95’ η κάθετη μπαλιά του Νούνιες έβγαλε τετ - α- τετ τον Ταιρόν που δεν μπόρεσε να προλάβει στην ταχύτητα ούτε αμυντικό, ούτε τον Χουτεσιώτη που έδιωξε σωτήρια.

Το τελικό 0-1 δεν έχει μεγάλη διαφορά και από ένα πιο δίκαιο ίσως 1-1, καθώς αυτό που προέχει είναι να μη χάσει στο παιχνίδι της με τον Απόλλωνα (κυρίως). Ο Ιταλός τεχνικός για μία ακόμη φορά άργησε να πάρει ρίσκα κι αυτά που πήρε δεν του βγήκαν, καθώς και η ομάδα κινδύνευσε να δεχτεί δεύτερο γκολ και δημιουργικά δεν έκανε σπουδαία πράγματα.

Η αλλαγή επίσης του συστήματος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μάλλον μπέρδεψε τους δικούς του παίκτες παρά τους αντιπάλους.

Βασικό μειονέκτημα όμως ήταν η έλλειψη πάθους το οποίο φάνηκε περισσότερο εξαιτίας του εκπληκτικού πάθους που έδειξαν οι αντίπαλοι που και με έναν βαθμό σωζόντουσαν και μαθηματικά. Όχι βέβαια ότι η Λαμία θα ήταν άξια να κερδίσει 4 σερί αγώνες και οι ίδιοι να χάσουν άλλα τόσα για να κινδυνεύσουν να πέσουν στη 13η θέση…

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Μανούσος (75’ Μπανγουρά), Καραμάνος (59’ Βέλλιος), Σιμόν (75’ Προβυδάκης), Μπεχαράνο (64’ Ελευθεριάδης), Βύντρα (46’ Ταιρόν), Λούκας

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Γκέντσογλου, Μανουσάκης, Μαζουλουξής

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Άοσμαν, Ντάλσιο (61’ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομάο, Κάνιας, Λένις (85’ Γκοτσούλιας), Μάντζης (61’ Τουράμ)

Αναπληρωματικοί, Νέιτς, Τσιριγώτης, Μαχαίρας, Ματσούκας, Πογκοσιάν, Πλατέλλας

Το παιχνίδι: ","width":136,"height":146}}}

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Βασίλειος Νικολακάκης, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης

4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση