Παναθηναϊκός - Λαμία 1-0: Έμεινε στις ήττες κράτησε όμως τις ελπίδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 07:57 Παναθηναϊκός - Λαμία 1-0: Έμεινε στις ήττες κράτησε όμως τις ελπίδες

Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς στο ΔΑΚΛ…

Μετά από μια σειρά «τελικών» για το πρωτάθλημα  η Λαμία αγωνίστηκε για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το τελικό 1-0 μάλλον μπορεί να περιγραφεί ως θετικό αποτέλεσμα, με γνώμονα την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες και την συντριπτική υπεροχή του Παναθηναϊκού.

Ένα σκορ ανοικτό για πρόκριση, αλλά με την προϋπόθεση ότι η Λαμία μπορεί να πείσει ότι κάνει και κάτι επιθετικά.

Μια Λαμία που αρκέστηκε σε μια… τιμητική ήττα (χάρη στον Σαράνοφ), αποτέλεσμα που έχει συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια της από το Φεβρουάριο με εξαίρεση το «διπλό» στο Αγρίνιο.

Με μια τέτοια ψυχολογία και όταν βλέπεις γκολ με το κιάλι, δεν είναι βέβαιο ότι το 1-0 δίνει κάποιες πιθανότητες για πρόκριση στο «Αθανάσιος Διάκος».

Το σύστημα  

Με το 3-5-2 ξεκίνησε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Φέστα με τον Μαζουλουξή να πλαισιώνει στο συγκεκριμένο ματς τους Τζανετόπουλο και Λούκας. Στα άκρα, δεξιά επέστρεψε ο Προβυδάκης, ενώ αριστερά εμπιστεύθηκε και πάλι τον Σαραμαντά.

Στο κέντρο επίσης οι Μπεχαράνο, Νούνιες και Ταιρόν με τον Ισπανό να παίζει «δεκάρι» και τέλος στην επίθεση οι Ελευθεριάδης και Καραμάνος, έχοντας σαφείς οδηγίες να μαρκάρουν ψηλά και σε όλο το γήπεδο.

Αμυντικοκογενές το σχήμα με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και της επανάληψης και τη Λαμία να παίζει επιφυλακτικά τουλάχιστον στην αρχή, λες και περίμενε το μοιραίο.

Οι φάσεις

Οι καλές στιγμές του ΠΑΟ ξεκίνησαν με σέντρα του Γκατσίνοβιτς μόλις στο 2’ στην πλάτη της άμυνας, ο Αιτόρ όμως πλάσαρε άουτ.

Στο 14’ ο Σαράνοφ τραυματίστηκε στο σαγόνι σε μια σύγκρουση με τον Μαζουλουξή και χρειάστηκε ράμματα και μετά από 5λεπτη διακοπή ο Φώτης Ιωαννίδης ξαναέβαλε το όνομά του στους σκόρερ απέναντι στη Λαμία γράφοντας το 1-0.

Ο τραυματισμός του Σαράνοφ: ","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Η μπάλα μάλιστα ήταν στην κατοχή της Λαμίας που βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Η άμυνα του Παναθηναϊκού όχι μόνο έκοψε αλλά έβγαλε ιδανικά την κόντρα. Ο σκόρερ πήρε οριακά σε κανονική θέση την μπάλα από τον Κώτσιρα και έφτασε στα όρια της περιοχής της Λαμίας πλασάροντας εύστοχα τον Σαράνοφ.

Το 1-0 του Ιωαννίδη: ","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Το πρώτο σουτ της Λαμίας καταγράφηκε στο 31’. Προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Ταιρόν με την μπάλα να καταλήγει από κόντρα στον Ελευθεριάδη που σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις αλλά ψηλά.

Εντωμεταξύ ο Παναθηναϊκός συνέχισε το πάρτυ από αριστερά χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες στο 36’ με τον Παλάσιο να πλασάρει στην κίνηση μόλις άουτ και τον Ιωαννίδη να κόβεται την τελευταία στιγμή στο 42’ από τον Σαραμαντά.

Η μεγάλη στιγμή της Λαμίας ήταν στο 45’+5 όταν ο Νούνιες έστρωσε ιδανικά την μπάλα στον Ταιρόν που προσπάθησε να πλασάρει με τη μία, η μπάλα όμως έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Η επανάληψη

Με αλλαγή ξεκίνησε η Λαμία με τον Σιμόν να παίζει για πρώτη φορά δίπλα στα στόπερ, παίρνοντας τη θέση του Μαζουλουξή που είχε χρεωθεί κάρτα από το 8’.

Όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι πιο δυνατά, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Ιωαννίδη (47’) και Παλάσιο (50’). Και στις δύο περιπτώσεις μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σαράνοφ.

Ο Παναθηναϊκός ξανααπείλησε στο 56’ και μάλιστα δύο φορές αφού ο Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρά φάουλ πάνω στο Νούνιες και Μπεχαράνο αντίστοιχα (ο Σένκεφελντ σκαρφάλωσε πάνω στο Βολιβιανό τη στιγμή που ο Πέρεθ έπιανε ανενόχλητος κεφαλιά άουτ).

Με τη συμπλήρωση 61 λεπτών ο Καραμάνος έδωσε τη θέση του στο Γιώργο Μανούσο. Αλλαγή προσώπων στην επίθεση για το Φέστα που ζητούσε από τους παίκτες του να χτυπήσουν το παιχνίδι.

Στο 63’ από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς ο Ιωανννίδης είδε τον Σαράνοφ να αποκρούει εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ. Εκτέλεσε ο Βιγιαφάνιες και ο Γκατσίνοβιτς αυτή τη φορά ήταν αυτός που έπιασε την κεφαλιά άουτ.

Η είσοδος των Ρόμανιτς και Τζανδάρη ενίσχυσε περισσότερο τη Λαμία αμυντικά, έδειξε όμως να χάνει τη φαντασία του Ταιρόν στη μεσαία γραμμή.

Παρόλα αυτά στο 78’ ο Παναθηναικός είδε τον Αιτόρ να χάνει τεράστια ευκαιρία απέναντι στον Σαράνοφ που βγήκε νικητής στη μονομαχία τους.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας πολλές φορές σε θέση βολής χωρίς να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Από την πλευρά της η Λαμία δεν μπόρεσαν να κάνει ευκαιρία μέχρι το 98’ που σφύριξε τη λήξη ο Σιδηρόπουλος, μπόρεσε όμως να κρατήσει ανέπαφη την εστία της απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς καλύτερο από τις ομάδες που θα βρεί απέναντι της στα play out. πριν από αυτά τα παιχνίδια υπάρχει κι ο επαναληπτικός στο ΔΑΚΛ στις 27 Απριλίου.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεζ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ, Βιγιαφάνες (72’ Μαουρίσιο), Αιτόρ (80’ Βιτάλ), Κώτσιρας, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος)

Αναπληρωματικοί, Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Χατζηγιοβάνης, Σιδεράς

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν), Λούκας, Ταιρόν (70’ Τζανδάρης), Μπεχαράνο (88’ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (61’ Μανούσος), Νούνιες

Αναπληρωματικοί, Τρόπουλος, Βύντρα, Μπανγκουρά, Βλαχομήτρος

Το παιχνίδι: ","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Προσαρμοσμένη αναζήτηση