Απόλλων - Λαμία 0-0: Το «μηδέν» ήταν αρκετό για να πάει στα μπαράζ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 08:36 Απόλλων - Λαμία 0-0: Το «μηδέν» ήταν αρκετό για να πάει στα μπαράζ

Διατήρησε το «+4» και περιμένει τον αντίπαλο από τη Super League 2…

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι η Λαμία κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα και να παραμείνει στη 13η θέση.

Το τελικό 0-0 διατήρησε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους 4 βαθμούς και πλέον η τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ έχει διαδικαστικό χαρκτήρα για όλους, καθώς ο Απόλλων είναι η ομάδα που υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2. Από κει που θα περιμένει τον αντίπαλό της και η Λαμία για την πολυπόθητη παραμονή…

Το σύστημα

Με 3-5-2 ξεκίνησε η Λαμία, με την ίδια φιλοσοφία που στήθηκε στην Τρίπολη και έβαλε τις βάσεις για την 13η θέση. Τερματοφύλακας ο Σαράνοφ, στα στόπερ Σιμόν, Τζανετόπουλος και Λούκας. Στα άκρα Προβυδάκης και Σαραμαντάς και στο κέντρο «6αρια» ο Τζανδάρης με το Μπεχαράνο και «10αρι» ο Ταιρόν. Μπροστά οι Μανούσος και Καραμάνος.

Με αυτό το σύστημα, ο Απόλλων ουσιαστικά έβρισκε δύο 5αδες μπροστά του όταν επιτίθονταν, καθώς κα οι Μανούσος, Καραμάνος είχαν οδηγίες να ξεκινούν το μαρκάρισμα κυρίως κάτω από τη γραμμή. Αντίθετα στην επίθεση με την πάροδο του χρόνου φάνηκε περισσότερο σαν 3-4-1-2, καθώς ο Ταιρόν βρήκε χώρους να προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι.

Έτσι η Λαμία όχι μόνο ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα, αλλά βρήκε και αρκετά κενά για να επιτεθεί, ανεξάρτητα αν οι καλύτερες στιγμές της προήρθαν από στημένες φάσεις.

Από την άλλη ο Απόλλων είχε τη φλύαρη υπεροχή που δεν μπορούσε να τη μετατρέψει σε φάση.

Καλύτερες στιγμές

Στο 13’ πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία από φάουλ του Προβυδάκη. Ο Καραμάνος πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και για εκατοστά ο Λούκας δε βρήκε την μπάλα που έφυγε άουτ!

Επόμενη καλή στιγμή για τη Λαμία στο 23’ με σουτ του Τζανδάρη να σουτάρει δυνατά και να μπλοκάρει σταθερά ο Σορτσάν.

Έτσι η Λαμία πάλι από στημένη μπάλα θα έχει μία ακόμη καλή στιγμή. Φάουλ από δεξιά του Ταιρόν, η μπάλα έφυγε ψηλά στο πίσω δοκάρι από όπου ο Μπεχαράνο με κεφαλιά την έφερε παράλληλα στην εστά πάνω από τον τερματοφύλακα αλλά άστοχα!

Στο 42’ ωραία εναλλαγή της μπάλας από Καραμάνο και Τζανδάρη, το πλασέ του τελευταίου όμως από καλή θέση ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι που απείλησαν για 1η φορά στο πρώτο ημίχρονο στην αμέσως επόμενη φάση και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαρτίνες έμεινε όρθιος και έβγαλε τη σέντρα, ο Βιτλής με υπερένταση έφτασε με το κεφάλι την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι του Σαράνοφ!

Ο επίλογος στο πρώτο μέρος γράφτηκε με σουτ του Μανούσου μέσα από την περιοχή που έφυγε όμως άουτ.

Πιο δυναμικά μπήκε στην επανάληψη ο Απόλλων και στο 52’ στην πρώτη καλή ενέργεια του Σλίβκα, που έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά άουτ.

Ακολούθησε ένα 10λεπτο που η Λαμία επικράτησε απόλυτα στο κέντρο αναγκάζοντας τον Τεννέ να ρισκάρει βγάζοντας έναν αμυντικό για να βάλει έναν επιθετικό μέσο.

Αυτό άλλαξε προσωρινά τις ισορροπίες με τον Απόλλωνα να έχει ένα καλό τρίλεπτο και μια σέντρα του Φερνάντες στο 65’ που ο Ντάουντα με κεφαλιά την έστειλε άουτ.

Η απάντηση του Φέστα ήταν η είσοδος του Νούνιες στη θέση του Ταιρόν ζητώντας έναν ακόμη παίκτη που να μαρκάρει στον κέντρο (δυστυχώς δε βοήθησε καθόλου).

Ο Φερνάντες ωστόσο βρήκε ένα ακόμη καλό σουτ στο 69’ που έφυγε άουτ και ενώ πλέον στον αγωνιστικό χώρο είχε περάσει και ο Ρόμανιτς.

Το παιχνίδι πλέον είχε μετατραπεί σε ρουλέτα, ο Απόλλων έβαλε ότι επιθετικό είχε απέναντι στη Λαμία που πόνταρε στους κενούς χώρους και που φυσικά ικανοποιούνταν και με την ισοπαλία.

Στο 85’ οι καρδιές πήγαν να σπάσουν όταν δύο παίκτες της Λαμίας απέτυχαν να σταθούν όρθιοι και να διώξουν μια «καταδικασμένη» πάσα που έφτασε στο Τσιλούλη φάτσα με το γκολ, σούταρε όμως ευτυχώς μόλις άουτ!

Η ευκαιρία του Τσιλούλη:

Στο 93’ ο Μπεχαράνο με όσες δυνάμεις του είχαν μείνει κάλυψε το μισό γήπεδο βγαίνοντας στην κόντρα το σουτ όμως που επιχείρησε κόντραρε στον τελευταίο αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

Έτσι έκλεισε το παιχνίδι που βρήκε τους παίκτες του Φέστα να πανηγυρίζουν την 13η θέση, ανεξάρτητα τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Σχεδόν άριστη η διαιτησία του Λετονού Αντρίς Τρεϊμάνις και αξίζει να το αναφέρουμε

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σορτσάν, Ντεντάκης, Βιτλής, Ρόγκνε (46’ Τσίμπσαχ), Ντομίνγκεζ, Κάστρο, Μαρτίνες, Μπαξεβανίδης (58’ Φερνάντες), Σλίβκα (79’ Τσιλούλης), Ντάουντα, Ιωαννίδης (73’ Γιαννιώτας)

Αναπληρωματικοί, Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Κραγιόπουλος, Εμπαγκόγκο, Λισγάρας

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μανούσος (84’ Αραμπούλι), Ταιρόν (66’ Νούνιες), Καραμάνος (69’ Ρόμανιτς), Σιμόν, Μπεχαράνο, Λούκας

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Μαρτίνεθ, Μπανγκουρά, Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Μαζουλουξής

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση