Αθλητές της Τραχίνας στο Μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 07:40 Αθλητές της Τραχίνας στο Μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης

Σπηλιά Στρώμης – Στρώμη – Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα – Καταβόθρα Οίτης - Γοργοπόταμος…

Την Κυριακή 18/12/2022, μια μικρή παρέα μελών του συλλόγου δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα, έκανε τη διάσχιση "γνωριμίας", στο ιστορικό  Μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης.

Ένα μονοπάτι, μήκους 54 χλμ , με υψομετρική στα 1840 μέτρα, ενώνοντας τη Σπηλιά της Στρώμης, στους πρόποδες της Γκιώνας, με την Οίτη και τον Γοργοπόταμο.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να αναδείξει το σπουδαίο γεγονός της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου ανέλαβε τον καθαρισμό και την σήμανση του Μονοπατιού της Εθνικής Αντίστασης.

Η συγκεκριμένη διάσχιση έγινε πριν την ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι εκτός από την ιστορικότητα της διαδρομής, ξεχωρίζει η ομορφιά των δύο ορεινών όγκων της Στερεάς Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση