Μπορούσε κι άξιζε τη νίκη η Λαμία στο Βόλο - Άδικο 2-2

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 09:43 Μπορούσε κι άξιζε τη νίκη η Λαμία στο Βόλο - Άδικο 2-2

Άνοιξε λογαριασμό ο Καρλίτος, δύο δοκάρια ο Τσιλούλης και πολλές χαμένες ευκαιρίες…

Άδικη ισοπαλία για τη Λαμία στο Βόλο στην πρεμιέρα της Stoiximan Super league 2023-24 αφού αν και ήταν πολύ καλύτερη του αντιπάλου της δέχθηκε από το πουθενά ένα γκολ στο 90’ για το τελικό 2-2.

Η Λαμία που προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, είχε τουλάχιστον τέσσερις ακόμη κλασικές ευκαιρίες αλλά και δύο δοκάρια με τον Τσιλούλη!

Μπορεί να μην κέρδισε τους τρεις βαθμούς, κέρδισε όμως τον κόσμο και τις εντυπώσεις δείχνοντας το καλό πρόσωπο που είχε δείξει και στα πλέι άουτ του περσινού πρωταθλήματος

Το πρώτο μέρος

Με βάση όσα είδαμε - ή καλύτερα δεν είδαμε - στο φιλικό με τον Ατρόμητο, περιμέναμε πιο ανέτοιμη τη Λαμία στο παιχνίδι.

Αντιθέτως στο πρώτο 25λεπτο επικράτησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο παρά τη διστακτικότητα που έδειξαν οι παίκτες της στην επίθεση.

Με σύστημα 4-4-2 στα χαρτιά οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν σαφώς καλύτερα και είχε και μεγάλη ευκαιρία στο 11’ σε κεφαλιά του Μαρτίνεθ (σέντρα Σαραμαντά) στο 2ο δοκάρι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σιαμπάνης.

Στο 24’ ο Καρλίτος, που είχε συμμετοχή και στη φάση του 11’ βγήκε πλάγια τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Βόλου (κάθετη Τσιλούλη), όμως ο Σιαμπάνης με το σώμα απέκρουσε σωτήρια.

Στο 26’ η πρώτη καλή στιγμή για το Βόλο από την υπεραριθμία που δημιουργούσε έξυπνα ο Ντέλετις από την αριστερή πλευρά της Λαμίας, βγήκε η επικίνδυνη σέντρα που έδιωξε σε κόρνερ ο Παύλοβετς προ του Μραζ.

Πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία όμως για το Βόλο ήταν στο 37’ από στημένη μπάλα (κόρνερ). Η άμυνα της Λαμίας δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και η μπάλα στρώθηκε στον Κόμπα που σούταρε πίσω από πολλά σώματα, ωστόσο ο Νάγκι απέκρουσε ενστικτωδώς. Η μπάλα έφυγε παράλληλα στην εστία όπου ο Τσοκάνης μόλις δεν πρόλαβε να τη φτάσει για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Τελικά η κλασικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για τη Λαμία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Μαρτίνεθ, ο Ισπανός έδωσε στον συμπατριώτη του Καρλίτος που πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τσιλούλη. Ο τελευταίος που είχε διανύσει όλο το γήπεδο βρέθηκε σε θέση βολής λίγο πλάγια δεξιά, το σουτ που επιχείρησε όμως απέναντι από τον Σιαμπάνη βρήκε τη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού!

Γενικά η Λαμία ήταν πολύ καλύτερη του αντιπάλου της και οι αδυναμίες της εντοπίστηκαν μόνο στο αριστερό άκρο ανασταλτικά καθώς Άλχο και Ντέλετιτς έβαλαν αρκετές φορές στο μέσον τον Σαραμαντά καθώς ο τελευταίος δεν είχε τις απαραίτητες βοήθειες από τον Τσιλούλη που φάνηκε κυρίως επιθετικά.

Η επανάληψη

Με βάση το όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, δεν αποτέλεσε έκπληξη η τεράστια ευκαιρία που δημιούργησε και έχασε στο 49’ η Λαμία και το πένλατυ που κέρδισε στο 52’.

Αρχικά έχασε διπλή ευκαιρία με τον Σιαμπάνη να σταματά τον Καρλίτος σε τετ α τετ και μετά τον τεχνίτη Ισπανό που χόρεψε πάνω στη γραμμή αμυντικό και τερματοφύλακα, να βλέπει τον Τσοκάνη να διώχνει πάνω στη γραμμή τη δεύτερη προσπάθειά του.

Η τεράστια ευκαιρία με Καρλίτος:

Στο 52’ όμως η εκπληκτική πάσα του Νούνιες στον Τσιλούλη, έδωσε την ευκαιρία στον δεύτερο να μπει στην περιοχή και να επιχειρήσει το γύρισμα, με τον Κρούζλιακ να του πατά το πόδι. Το πέναλτυ υπέδειξε αμέσως ο Τσαγκαράκης και μετέτρεψε σε γκολ ο Καρλίτος, που συνεχίζει την καλή του παράδοση στο Πανθεσσαλικό απέναντι στο Βόλο (2 γκολ και με τον Παναθηναϊκό).

Το 0-1 της Λαμίας:

Το 0-1 όμως δημιούργησε ενθουσιασμό με αποτέλεσμα στο 58’ σε κόρνερ ο Βόλος να ισοφαρίσει. Όλη η άμυνα έχασε τον Σιέλη που με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στο Νάγκι και έγραψε το 1-1.

Η ισοφάριση του Βόλου:

Η υπεροχή όμως της Λαμίας ήταν φανερή και επιβραβεύτηκε δύο λεπτά αργότερα. Σε μια γρήγορη οργανωμένη επίθεση ο Σαραμαντάς έδωσε στον Καρλίτος μέσα στην περιοχή κι αυτός με εξαιρετικό τρόπο έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της μικρής περιοχής όπου ο Σλίβκα (που είχε ξεκινήσει ουσιαστικά την επίθεση και κατά την άποψή μας ήταν ο κορυφαίος της Λαμίας), με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Σλίβκα και 1-2:

Η Λαμία συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη παρά το γεγονός ότι ο Βόλος εξακολουθούσε να βρίσκει διαδρόμους από αριστερά της αντίπαλης άμυνας.

Στο 66’ ο Βόκολος έβγαλε τον Μαρτίνεθ που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και έβαλε το Λέικ, κρατώντας τον Ολλανδό αριστερά και στέλνοντας δεξιά τον Τσιλούλη στη θέση του Ισπανού.

Ο Τσιλούλης στο 74’ και πάλι είχε δοκάρι από πλάγια θέση και ενώ του έγινε κόντρα ο Τσαγκαράκης έδωσε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Καρλίτος έδωσε τη θέση του στον Ακούνια χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο στη λαμιώτικη διάταξη.

Τεράστια ευκαιρία της Λαμίας στο 80’, όταν ο Σαραμαντάς κερδίζοντας δύο κόντρες και διανύοντας το μισό γήπεδο, έβγαλε με τακουνάκι τετ α τετ τον Λέικ ο οποίος όμως νικήθηκε από τον εκπληκτικό Σιαμπάνη. Μάλιστα ο πορτιέρο του Βόλου πρόλαβε να πάρει την μπουκιά από το στόμα του Τσιλούλη που ετοιμάστηκε να πλασάρει στη 2η προσπάθεια του Λέικ μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα.

Η διπλή επέμβαση του Σιαμπάνη:

 Ο Λέικ που είχε μία ακόμη καλή φάση στο 82’ κι έδειξε ότι έχει βρει καλά πατήματα στην νέα του ομάδα.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως είναι αμείλικτος όταν χάνεις ευκαιρίες συνήθως δέχεσαι, έτσι στο 90’ ακριβώς, ένα σουτ «απελπισίας» του Άλχο (ήταν η καλύτερη επιλογή αφού δεν υπήρχε αμαρκάριστος συμπαίκτης) κατάληξε σε γκολ αφού ξεγέλασε τον Νάγκι που δεν αντέδρασε σωστά.

Το 2-2 από τον Άλχο:

Ισοπαλία αντί για μια πεντακάθαρη νίκη βάσει ευκαιριών, ωστόσο οι εντυπώσεις και η ψυχολογία είναι με το μέρος των Φθιωτών.

Πολλά μπράβο και στους φίλους της ομάδας που ακολούθησαν και στο Βόλο.

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (51’ Κίτσος), Τσοκάνης (62’ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73’ Μωραΐτης), Τρουιγιέ (51’ Τάχατος), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μραζ

Στον πάγκο, Παπαδόπουλος, Ασλανίδης, Καραγιάννης, Τσελεμπάκης, Μεταξάς

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Νάγκι, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Στάνκο, Νούνιες (84’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (66’ Λέικ), Καρλίτος (75’ Ακούνια), Τσιλούλης (84’ Τόσιτς)

Στον πάγκο Κοσέλεφ, Γιαννούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο, Μάλτσι

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Πέτρος Τσαγκαράκης, Μιχαήλ Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση