Λαμία - Άρης 1-0: Ποδαρικό με νίκη στο γήπεδό της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 10:25 Λαμία - Άρης 1-0: Ποδαρικό με νίκη στο γήπεδό της

Γκολ και δοκάρι με τους «συνήθεις υπόπτους» Καρλίτος και Τσιλούλη αντίστοιχα. Υπέβαλλε την παραίτησή του ο Τερζής…

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις αλλά να πάρει αυτή τη φορά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, η Λαμία επικράτησε δίκαια 1-0 του Άρη στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η Λαμία που εκτός του γκολ που είχε με το «10αρι» της τον Καρλίτος είχε και δοκάρι με τον Τσιλούλη (ένα ακόμη μετά την πρεμιέρα στο Βόλο) και αρκετές ακόμη ευκαιρίες, απέναντι σε έναν πολύ καλό Άρη και έναν κακό διαιτητή!

Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη σε «πρεμιέρα’ στην έδρα της, σε ένα γήπεδο που πέρυσι κάθε άλλο παρά κάστρο ήταν.

Το πρώτο ημίχρονο

Πολύ καλύτερη στο ξεκίνημα η Λαμία που πλησίασε δύο φορές στο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας ακριβώς την ίδια σύνθεση με αυτή που έπαιξε στο Βόλο με μοναδική αλλγή αυτή του Κοσέλεφ αντί του Νάγκι.

Ειδικά η ευκαιρία στο 11’ θεωρείται κλασική, καθώς το φοβερό σουτ του Μαρτίνεθ απέκρουσε εκπληκτικά ο Χουτεσιώτης, ενώ στην επιστροφή ο Καρλίτος δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Προηγήθηκε η πίεση της Λαμίας στην περιοχή του Άρη και κλέψιμο του Νούνιες.

Η απίστευτη απόκρουση του Χουτεσιώτη:

Ο Άρης απάντησε σε αντεπίθεση με Μορόν και Κάρλσον να ανοίγουν την λαμιώτικη άμυνα και να βγάζουν μόνο σε πλάγια θέση τον Μενέντεζ που δεν πρόλαβε την έξοδο του Κοσέλεφ και πλάσαρε άουτ.

Στο 16’ το πλασέ του Τσιλούλη πέρασε λίγο άουτ μετά από πάσα του δραστήριου Μαρτίνεθ.

Χαρακτηριστικό του πρώτου μισού του α’ ημιχρόνου η εκνευριστική διαιτησία του Βεργέτη που σε δύο εξόφθαλμα φάουλ πάνω στον Καρλίτος έκλεισε τα μάτια, ενώ στο 25’ έβγαλε πανεύκολα κίτρινη στον Νούνιες!

Ούτε φάουλ ούτε κίτρινη:

Το τελευταίο 15λεπτο όμως έκρυβε πρόσθετες συγκινήσεις και γκολ. Στο 31΄ και στο 36΄ ο Καρλίτος προειδοποίησε με απευθείας κόρνερ λίγο άουτ και γκολ οφσάιντ αντίστοιχα, πριν χρηστεί σκόρερ στο 38’. Ο Τσιλούλης πίεσε και έκλεψε την μπάλα, έγινε κάτοχος της ο Ισπανός που πάσαρε εντός περιοχής για τον Σλίβκα. Ο Λιθουανός με υπερένταση του ξαναγύρισε την μπάλα και ο Καρλίτος επιβεβαίωσε την εκτελεστική του δεινότητα για το 1-0.

Το 1-0 του Καρλίτος:

Ενδιάμεσα ο Άρης είχε δύο καλές στιγμές στο 32’ με τον Κάρλσον που πρόλαβε με αυτοθυσία ο Σαραμαντάς και έδιωξε σωτήρια και στο 37’ όταν σε φάση διαρκείας ο Νταρίντα έκανε το γυριστό που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κοσέλεφ.

Η σωτήρια επέμβαση Σαραμαντά:

Δυστυχώς και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, το δεύτερο σημείο αναφοράς ήταν η διαιτησία του Βεργέτη που έκλεισε πάλι τα μάτια σε δύο κρίσιμα φάουλ υπέρ Μαρτίνεθ και Νούνιες δίνοντας το δικαίωμα στον Άρη να εκδηλώσει επικίνδυνη αντεπίθεση. Μάλιστα στο 41’ προκάλεσε την έκρηξη του Βόκολου και για αυτό ο τεχνικός της Λαμίας είδε και την κίτρινη κάρτα!

Η επανάληψη

Με την αλλαγή που είχε κάνει και στο Ηράκλειο, ό Αποστόλης Τερζής έβαλε τον Ντουκουρέ στη θέση του Τζούρασεκ, προσδοκώντας να γυρίσει το ματς.

Πράγματι ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε στον Άρη πιο σιγουριά στη μεσαία γραμμή κι έβγαλε μερική πίεση με μια υποψία φάσης στο 53’ όταν το γύρισμα του Μορόν δε βρήκε συμπαίκτη στην περιοχή του Κοσέλεφ.

Επίσης στο 56’ ο Βεργέτης άφησε αρχικά το «γκρέμισμα» του Τζανετόπουλου μέσα στην περιοχή του κι ο Άρης εκδήλωσε τελική που τελικά δεν μέτρησε.

Και εκεί που ο Βόκολος ετοίμαζε αλλαγές για να φρεσκάρει την πρώτη γραμμή άμυνας στα άκρα, η Λαμία είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 58’ ο Τσιλούλης θα κάνει τρία τα δοκάρια του σε δύο αγωνιστικές, όταν θα πιάσει ασύλληπτη βολίδα που δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Χουτεσιώτης. Προηγήθηκε εξαιρετική μεταβίβαση του Σλίβκα στην πλάτη της άμυνας του Άρη.

Το νέο δοκάρι του Τσιλούλη:

Στο 60’ εξαιρετική κόντρα με Σιμόν και Καρλίτος να αλλάζουν υποδειγματικά την μπάλα και ο πρώτος ως τελικός αποδέκτης δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Χουτεσιώτη που απέκρουσε σωτήρια!

Κάπου εκεί Ακούνια και Τόσιτς πήραν τη θέση Τσιλούλη και Μαρτίνεθ και λίγο αργότερα στο 76’ πέρασαν εντός και οι Τζανδάρης, Λονγκό στις θέσεις των Στάνκο και Καρλίτος αντίστοιχα.

Μέχρι το 84’ η Λαμία ήλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού χάνοντας για λίγο τη δυνατότητα να απειλήσει στην κόντρα. Και εκεί ήρθε πάλι ο Βεργέτης να μας θυμίσει ότι είναι ο άρχοντας του αγώνα. Στην κόντρα πήγε να βγει ο Λονγκό που του έγινε φράγμα μπροστά στα μάτια του Αρκάδα διαιτητή που έδειξε παίζεται. Μάλιστα στην επόμενη φάση κιτρίνισε τον Ιταλό που πήγε δυνατά στη φάση!

Σοφή η άμεση αντίδραση του Βόκολου να βγάλει το Νούνιες στο επόμενο λεπτό που είχε κάρτα και ήταν πολύ εύκολο με το Βεργέτη να τις ζευγαρώσει και έβαλε τον Βασιλαντωνόπουλο αλλάζοντας και τη διάταξη φέρνοντας τον δεξιά και στο κέντρο τον Σλίβκα.

Ο Βασιλαντωνόπουλος πάντως που βρέθηκε στο 89’ σε επίκαιρη θέση αλλά το γύρισμα του μόλις κόπηκε από τον Μπράμπετς προ του Τόσιτς.

Και αν δεν πρόλαβε να αποβάλει τον Νούνιες, ο Βεργέτης, απέβαλε μέσα σε 3 λεπτά τον Σιμόν με δεύτερη κίτρινη στο 93’ (δικαιολογημένη η δεύτερη).

Η αποβολή Σιμόν:

Πέρα για πέρα δίκαιη η πρώτη νίκη της Λαμίας στο φετινό πρωτάθλημα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης και με έξι συνολικά τελικές! Ο Άρης μπορεί να είχε την κατοχή αλλά οι 7 τελικές που είχε δε θα μπορούσε καμία να χαρακτηριστεί ως κλασική (ίσως αυτή του 32').

Επόμενη αναμέτρηση και πάλι Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης (20:00’).

Υπέβαλλε μετά το παιχνίδι την παραίτησή του ο προπονητής του Άρη, Απόστολος Τερζης.

Το παιχνίδι:

Λαμία: (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παύλοβετς, Στάνκο (76’ Τζανδάρης), Νούνιες (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (61’ Τόσιτς), Καρλίτος (76’ Λονγκό), Τσιλούλης (61’ Ακούνια)

Νάγκι, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Μούλα

Άρης (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Φερραρι, Μοντόγια (75’ Οντουμπαγιό), Μπράμπετς, Νταρίντα (83’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (46’ Ντουκουρέ), Ρουπ (75’ Πάβισιτς), Κάρλσον, Μενέντες (84’ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν

Κουέστα,Παναγίδης, Αϊδόνης, Φατορέ

Διαιτητές: Χρήστος Βεργέτης, Ανδρέας Φωτόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ανδριανός

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου

AVAR:Ιορδάνης Απτόσογλου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση