Λαμία - Ολυμπιακός 1-5: Εύκολο απόγευμα για τους «ερυθρόλευκους»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 18:58 Λαμία - Ολυμπιακός 1-5: Εύκολο απόγευμα για τους «ερυθρόλευκους»

Με τα δεύτερα ο Ολυμπιακός και χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση βρήκε σε πολύ κακή ημέρα την ομάδα της Φθιώτιδας και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα της κανονικής περιόδου…

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός πέρασε με το ευρύ 1-5 από την έδρα της Λαμίας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Η ομάδα του Μιντιλίμπαρ «καθάρισε» από πολύ νωρίς το παιχνίδι και από το 26’ που έγινε το 0-2, άρχισε να σκέφτεται τη Φενέρ Μπαχτσέ, καθώς οι παίκτες της Λαμίας πραγματοποίησαν τη χειρότερη τους φετινή εμφάνιση.

Πάρα το γεγονός ότι μπήκαν έξι γκολ, το ματς σε κανένα διάστημα δεν είχε ρυθμό και τα περισσότερα ήρθαν στην κόντρα ή από ατομικά λάθη. Μάλιστα δύο από αυτά ήταν αυτογκόλ στο 45’+ και στο 81’ και ανέβασαν το δείκτη του σκορ από το 0-2 στο 0-4 δίνοντας και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ερυθρολεύκων». Το γκολ της τιμής για τη Λαμία ο Λέικ στο 88’ από ασίστ του Τόσιτς.

Το κακό ξεκίνημα

Με το ίδιο σύστημα της Τούμπας, με την αλλαγή του Παπαδόπουλου στη θέση του Τζανετόπουλου και του Στάνκο στη θέση του Τζανδάρη, παρατάχθηκε η Λαμία απέναντι στο 4-4-2 του Ολυμπιακού.

Στην άμυνα ήταν επίσης Κορνέζος και Σιμόν - Σιντκλέϊ στα άκρα. Στα χαφ μαζί με τον Αμερικανό, ήταν και οι Νούνιες, Λέικ και Σλίβκα. Στην επίθεση ή στην πρώτη γραμμή άμυνας αν θέλετε, ήταν οι Τσιλούλης και Μαρτίνεθ.

Αν και ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι θα έψαχνε το γρήγορο γκολ, η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη τελική σε μια αντεπίθεση με το Λέικ, που έπιασε το γεμάτο αλλά άστοχο σουτ στο 7’.

Ακολούθησε ένα φάουλ του Γιόβετιτς στο 10’ που δεν ανησύχησε τον Κοσέλεφ και ένα σουτ του Έσε στο 16’ μετά από φάση διαρκείας άουτ.

Ο Ολυμπιακός με πολλούς αναπληρωματικούς και χωρίς να πραγματοποιεί κάποια πειστική εμφάνιση σε ένα 4λεπτο από 22’ μέχρι το 26’ έβγαλε δύο γκολ.

Αρχικά ήταν μια προσπάθεια από δεξιά του Μάρτινς που υπό το φόβο του πέναλτυ απλά παρακολουθούσαν οι παίκτες της Λαμίας, όπως και τον τελικό παραλήπτη της μπάλας τον Γιόβετις, που ανενόχλητος εκτέλεσε από κοντά τον Κοσέλεφ για το 0-1.

Ο Γιόβετις ανοίγει το σκορ:

Πριν συνέρθουν οι γηπεδούχοι δέχτηκαν και δεύτερο γκολ από πέναλτυ του Ελ Κααμπί στο 26’. Πέναλτυ που κέρδισε ο "βαρύς" Γιόβετις που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Μαρτίνεθ και Τσιλούλη και καθυστερημένη αντίδραση του δευτέρου που τον ανέτρεψε.

Το 0-2:

Με το που κάθισε η σκόνη των γκολ, άρχισε να φαίνεται και η ποιότητα των παικτών της Λαμίας, που άρχισαν να πηγαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις, καθώς στα πρώτα 26 λεπτά είχαν χάσει όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Μόνο που τώρα το έργο των φιλοξενούμενων ήταν πολύ πιο εύκολο καθώς είχαν μόνο να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και να αναζητήσουν χωρίς βιασύνη κενούς χώρους.

Στο νέο τους ρόλο θα γράφαμε ότι δεν ανταποκρίθηκε καμία από τις δύο ομάδες από το γεγονός ότι δεν είχαμε ούτε μία τελική στις δύο εστίες μέχρι το 45’! Ήρθε όμως το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Γιόβετιτς θα βρεθεί και πάλι μόνος του στην αδύναμη πλευρά της Λαμιώτικης άμυνας (την αριστερή), από καθυστερημένη όμως αντίδραση του Παπαδόπουλου που άργησε να εφαρμόσει το οφσάιντ και ο Μαυροβούνιος έβγαλε τη σέντρα με τον Ελ Κααμπί να φαίνεται ότι προλαβαίνει Σιμόν και Παπαδόπουλου και να τη στέλνει στα δίχτυα για 3η φορά.

Το 3ο γκολ του Ολυμπιακού:

Τελικά η τεχνολογία αποκάλυψε ότι ήταν αυτογκόλ του αρχηγού της Λαμίας στην προσπάθειά του να αποκρούσει. Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε με το χειρότερο τρόπο ίσως το… χειρότερο φετινό ημίχρονο των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα και απέναντι σε έναν… χειρότερο Ολυμπιακό σε σχέση με αυτόν που είχε κερδίσει στην κανονική διάρκεια.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι θέμα ψυχολογίας και είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς μια μέτρια εμφάνιση όταν δεν έχεις βαθμολογικό κίνητρο σε αντίθεση με τον πιο έμπειρο αντίπαλο σου που καιγόταν για το «τρίποντο».

Η επανάληψη

Δε θα μας εξέπληττε αν ο Βόκολος στο ημίχρονο έκανε και τις 5 αλλαγές του, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός περιορίστηκε σε δύο, αυτές των Στάνκο και Σλίβκα, που πάντως δεν ήταν οι χειρότεροι παίκτες στο πρώτο 45λεπτο. Στη θέση τους πέρασαν οι Τζανδάρης και Μάλτσι Και αν ο πρώτος πήγε εκεί που έπαιζε ο Στάνκο, η είσοδος του Μάλτσι σηματοδότησε και αλλαγές εσωτερικές καθώς αυτός πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Τσιλούλης πήγε δεξιά στα χαφ και ο Λέικ αριστερά.

Οι αλλαγές έδειξαν πάντως να πιάνουν τόπο ακριβώς με αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές στο 50’. Ο Τσιλούλης ξεκίνησε από δεξιά μια φοβερή κούρσα, ο Μάλτσι πήρε πάνω του τους δύο κεντρικούς και ο Λέικ αποδέκτης αριστερά της μπάλας μόνος του αλλά σούταρε στα ύψη!

Η μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας:

Η απάντηση του Ολυμπιακού στο 54’ με τον Μαρτίνς από αριστερά να πιάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Κοσέλεφ σε καλή απόκρουση.

Στο 62’ ένα ακόμη σουτ του Λέικ αυτή τη φορά θα βρει εστία αλλά και τον Τζολάκη σε ετοιμότητα, στην πρώτη του απόκρουση στον αγώνα και στην κόντρα σχεδόν από πάσα του Έσε και λάθος του Παπαδόπουλου ο Μάρτινς θα βγει σε τετ  α τετ με τον Κοσέλεφ ο Μολδαβός όμως τερματοφύλακας θα αποκρούσει και ενώ και ο Κορνέζος είχε καλύψει ένας μέρος του πεδίου του Πορτογάλου άσου του Ολυμπιακού.

Στο 65’ ο Βόκολος έκανε δύο ακόμη αλλαγές με τους Βασιλαντωνόπουλο και Τόσιτς στις θέσεις των Σιμόν (είχε κάρτα) και Τσιλούλη.

Στο 68’ από τον Γιόβετιτς ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής την τελευταία στιγμ΄ξη όμως ο Κορνέζος έβαλε σωτήρια την κόντρα κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Τόσιτς έφυγε λίγο άουτ σε μία καλή τελική της Λαμίας στο παιχνίδι.

Στο 76’ πέρασε στο ματς και ο 18χρονος Βασίλης Κοντονίκος κάτω από τα χειροκροτήματα των φίλων της Λαμίας.

Κόντρα στη μετριότητα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός θα πετύχει και άλλο γκολ ή για να ακριβολογούμε η Λαμία έβαλε και δεύτερο αυτογκόλ! Ο Έσε έκανε τη σέντρα από αριστερά ο καλύτερος παίκτης της Λαμίας ο Κορνέζος προσπάθησε με προβολή να απομακρύνει, η μπάλα πήρε μια απίστευτη ψηλοκρεμαστή πορεία και «κρέμασε» τον Κοσέλεφ για το 0-4.

Το αυτογκόλ του Κορνέζου:

Ένα αυτογκολ που επηρέασε και την απόδοση του νεαρού αμυντικού που έκανε ένα ακόμη «δώρο» στους «ερυθρολεύκους» στο 85’ όταν προσπάθησε με το κεφάλι να γυρίσει στον Κοσέλεφ αλλά στην ουσία έβγαλε ασίστ για τον Ελ Αραμπί που σκόραρε και πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο (0-5).

Το 0-5 του Ολυμπιακού:

Το μόνο που κατάφερε η Λαμία ήταν να βάλει το γκολ της τιμής στο 88’ με τον Λέικ ύστερα από ασίστ του Τόσιτς (η 5η του φέτος).

Το γκολ της τιμής για τη Λαμία:

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, καθώς στο 89’ το σουτ του Γιόβετιτς μόλις που πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Κορνέζος και να παραχωρήσει κόρνερ, ο Κορνέζος που είπε όχι και σε νέο σουτ του Καμπράλ στο 91’ και ενώ νωρίτερα είχε αποκρούσει ο Κοσέλεφ σουτ του Μασούρα.

Αδίκησαν τον εαυτό τους οι παίκτες του Βόκολου που απέναντι σε έναν μέτριο Ολυμπιακό που φάνηκε μάλιστα να κρατάει δυνάμεις στην επανάληψη, πραγματοποίησε τη χειρότερη της φετινή εμφάνιση και δέχτηκε μια πολύ βαριά ήττα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (65’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Στάνκο (46’ Τζανδάρης), Λέικ, Τσιλούλης (65’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76’ Κοντονίκος), Σλίβκα (46’ Μάλτσι)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Τζανετόπουλος, Τσούκαλος, Αμαράλ

Ολυμπιακός (Χοσές Λουίς Μεντιλίμπαρ):Τζολάκης, Όρτα (71’ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (58’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (71’ Καμπράλ), Μασούρας, Γιόβετιτς, Ροντινέι (46’ Κίνι), Ρίτσαρντς, Έσε, Ρέτσος (58’ Βέζο), Αμπέι

Στον πάγκο, Πασχαλάκης, Καρβάλιο, Ναβάρο, Μπιανκόν

Διαιτητές: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, Ανδρέας Μεϊντάνας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου

ΑVAR: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση