Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Λαμία 1-3: Έγραψε ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 10:23 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Λαμία 1-3: Έγραψε ιστορία

Άρεσαν οι «κυανόλευκοι» στην πρώτη τους νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στην μεγάλη εθνική κατηγορία.

Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές καλές στιγμές ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Λαμία πέτυχε τεράστια όσο και δίκαιη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1-3.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ εκτός από τις αμυντικές αρετές που επέδειξε στα δύο πρώτα ματς με Ξάνθη και Ολυμπιακό, επιβεβαίωσε και την πολύ καλή της λειτουργία στην κόντρα και στις στημένες μπάλες για να πάρει ένα πολύ σημαντικό «διπλό», το πρώτο της στη Super League, που συγχρόνως ήταν και η πρώτη της νίκη.

Επιπλέον ο Σουλειμάν Όμο έβαλε το όνομα του στη «χρυσή βίβλο» του ΠΑΣ Λαμία, αφού είναι ο πρώτος σκόρερ για λογαριασμό της στην Α’ Εθνική, με ωραίο γκολ στο 6ο λεπτό. Ο Πίτι - όπως και ο Μπλάζιτς - έκαναν τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους στη μεσαία γραμμή, με τον Ισπανό να βάζει και το όνομά του στους σκόρερ στο 25’.

Από την άλλη ο Αστέρας όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον άλλον ΠΑΣ (Γιάννενα) βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με δύο γκολ και με την πλάτη στο τοίχο, έπαιξε με πολύ άγχος και τις περισσότερες φορές ανορθόδοξα για να ανατρέψει τα δεδομένα. Είχε τις φάσεις να μειώσει με ένα δοκάρι του Καλτσά και ένα τετ-α-τετ του Μανιά στο πρώτο μέρος, στάθηκε όμως και τυχερός καθώς σε νεκρό χρόνο στο 45’+2 ο Βασιλαντωνόπουλος είχε και κείνος δοκάρι για τη Λαμία.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ρίσκαραν έχοντας πολύ κόσμο έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου, πίεσαν είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά η γενική αίσθηση ήταν ότι η Λαμία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κάπως έτσι έβγαλαν και 3ο γκολ με τον πολύ καλό Βάντερσον ο οποίος μάλιστα έπαιξε ως σέντερ - φορ ελλείψει Βουό.

Το γκολ στο 89’ του Πασαλίδη, ουδόλως άλλαξε την παραπάνω εικόνα στην ιστορική νίκη των Λαμιωτών μέσα στην Τρίπολη.

Φάσεις και γκολ

2’: Σέντρα - σουτ του Καλτσά, εύκολα στα χέρια του Παπαδόπουλου.

6’: Κόρνερ για τη Λαμία μετά από προσπάθεια του Παντελιάδη, που ανέλαβε να το εκτελέσει ο Πίτι. Η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι όπου δεν μπόρεσε να τη βρει κανείς, φθάνοντας στον Όμο που με εξουδετερωμένο τον Αθανασιάδη, πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του ΠΑΣ Λαμία στη μεγάλη εθνική κατηγορία.

12’: Η απάντηση από τον Αστέρα με ωραία κεφαλιά ψαράκι του Καλτσά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου μετά από κόρνερ του Ισνάλδο και στρώσιμο της μπάλας από τον επικίνδυνο Ιγκλέσιας.

24’: Ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Μουνάφο να γυρίζει επικίνδυνα προς το στην καρδιά της Λαμιώτικης περιοχής με τον Κουκόλη να διώχνει σωτήρια την τελευταία στιγμή.

25’: Ιδανικό τελείωμα της κούρσας του Βασιλαντωνόπουλου, από τον Πίτι που ακολούθησε τη φάση και εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 0-2.

29’: Ο Παπαδόπουλος θα νικήσει σε τετ-α-τετ τον Μανιά, διώχνοντας με τα πόδια σε μία σημαντική ευκαιρία του Αστέρα Τρίπολης.

32’: Ο πανύψηλος (1.93 μ.) Ιγκλέσιας κερδίζει την κεφαλιά από τον Όμο, μετά από φάουλ του Ισνάλδο, μόλις πάνω από τα δοκάρια της Λαμίας.

36’: Βγάζει αμυντικό και βάζει επιθετικό ο Βεργέτης για να ενταθεί η πίεση στα καρέ των φιλοξενουμένων.

44’: Σουτ του Ισνάλντο καλό αλλά άστοχο.

45’+2: Απίστευτη ευκαιρία με τον Βασιλαντωνόπουλο αφού το δοκάρι αποκρούει για λογαριασμό του Αθανασιάδη το σουτ του «λαμιώτη» μέσου.

55’: Περίεργη φάση για τον Αστέρα με αρκετή τύχη ο Καλτσάς θα μπορούσε να είχε στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα, τελικά αυτή θα βρει πάνω στον Παπαδόπουλο και θα απομακρυνθεί.

66’: Σουτ του Καλτσά σταθερά ο Παπαδόπουλος.

69’: Γιαννούλης περνά σε θέση βολής για τον Μανιά με πλασέ του τελευταίου να περνά άουτ.

80’: Προσωπική ενέργεια και φάουλ που κερδίζει ο Βάντερσον από τον Μουνάφο που είδε και την κίτρινη κάρτα. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος απευθείας και έγραψε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 0-3!

85’: Χλιαρές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Αναστασιάδη στον Δουβίκα, «παίζεται» είπε ο Μπλάνας.

89’: Από κόρνερ ο Αστέρας, θα μειώσει σε 1-3 με τον Πασαλίδη.

Διαιτητής: Γιώργος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Πυλαρινός (Ζακύνθου)

4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: Καλτσάς (48’), Ιγκλέσιας (58’), Τριανταφυλλόπουλος (90’) - Ακόστα (42’)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ Σίλβα (36’ Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά (64’ Δουβίκας), Ισνάλντο (46’ Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παντελιάδης, Ασίγκμπα (73’ Κουτρομάνος), Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (67’ Αναστασόπουλος), Βάντερσον, Ακόστα (83’ Λινάρδος).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση