Μαρτίνο - Νίκη Βόλου 0-3 χωρίς αγώνα και γιατρό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 18:59 Μαρτίνο - Νίκη Βόλου 0-3 χωρίς αγώνα και γιατρό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διαιτητής Παπαποστόλου έκλεισε το φύλλο αγώνα μετά από πιέσεις του προπονητή των φιλοξενούμενων!

Απρόσμενο σοκ για τον Οπούντιο Μαρτίνου που χάνει το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου χωρίς να αγωνιστεί εξαιτίας της μη έγκαιρης άφιξης του γιατρού του αγώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο γιατρός που θα ερχόταν από τη Μαλεσίνα έμεινε λόγω βλάβης στο δρόμο με αποτέλεσμα να φτάσει καθυστερημένα στο γήπεδο.

Αν και ο διαιτητής Αποστόλης Παπαποστόλου από την Εύβοια έδειξε κατανόηση και περίμενε ένα τέταρτο, εντούτοις προσήλθε στα αποδυτήρια ο ένας εκ των προπονητών της φιλοξενούμενης ομάδας ο Στέφανος Ξηρόφωτος και απείλησε τον διαιτητή με την εφαρμογή της νέας παραγράφου του άρθρου 16 για την υποχρεωτικότητα της παρουσίας γιατρού αγώνα. Εκεί λοιπόν αναφέρεται ρητά ότι αν ο διαιτητής διεξάγει τον αγώνα «πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο.».

Και ποιες είναι οι ποινές που αναφέρει το άρθρο 16 σε περίπτωση μη παρουσίας διαιτητή: "Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ ́ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων  και των πρωταθλημάτων προεπιλογής…»

Ο κ. Παπαποστόλου φοβήθηκε από την παρέμβαση Ξηρόφωτου εν τούτοις οι ποινές ισχύουν αν ο αγώνας γινόταν χωρίς την παρουσία γιατρού και όχι αν ξεκινούσε με καθυστέρηση. Αυτό είναι ένα άλλο σημείο όπου το άρθρο 16 αναφέρει την υποχρεωτικότητα της έγκαιρης προσέλευσης των εμπλεκομένων στον αγώνα, όμως υπάρχει δεδικασμένο ανωτέρας βίας όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση που ο άνθρωπος έμεινε στο δρόμο και είχε ήδη πάει αυτοκίνητο των γηπεδούχων να τον φέρει.

Για αυτό και οι άνθρωποι του Μαρτίνου τα έχουν με τον προπονητή της Νίκης Βόλου που καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια για να πιέσει τους διαιτητές. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Μάκη Ζαχαρόπουλου και του προέδρου του Μαρτίνου, Μιχάλη Μπάτσου:

Φυσικά και μια τέτοια κίνηση δεν ταιριάζει στην ιστορία της Νίκης Βόλου που και η ίδια στο παρελθόν έχει ζητήσει τα παιχνίδια να κερδίζονται εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι στα χαρτιά! Απίστευτη κίνηση για την ιστορία της, που από τα σαλόνια της Α’ Εθνικής κερδίζει τα παιχνίδια στα χαρτιά στα γήπεδα της Περιφερειακής Γ’… κρίμα.

Για την ιστορία αν ο κ. Ξηροφώτος ήθελε να γίνει το συγκεκριμένο παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν τις παρακάτω συνθέσεις:

Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Μήτσιος, Χρυσαφόπουλος, Νικολόπουλος, Κουκαβέσης, Αδαμίδης, Παπανικολάου, Τομόρι, Νούλας, Κολλάς, Τσόφλιος, Πρέντι

Στον πάγκο οι, Μπράχο, Αγγελόπουλος, Ξεζώνοτος, Μπασινάς, Ευθυμίου, Σίδερης Πύλλιας

Νίκη Βόλου (Φάτζιο Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Βέργος, Γιακόβλεφ, Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Μπάιριτς, Τζιώρας

Στον πάγκο, Τζήμας, Ζιώγας, Γαρυφαλλόπουλος, Ματθαίου, Βουρδάκης, Λάιος, Καρτσαμπάς

Τα αποτελέσματα

Οπούντιος Μαρτίνου - Νίκη Βόλου 0 - 3 α.α.

Διγενής Νεοχωρίου - ΑΠΟΚ Βελούχι 1 - 0 (85' Σκόνδρας)

ΝΠΣ Βόλος - Θήβα 2 - 1 (70΄ Μάντζης, 87΄ Μηλιώτης -60΄ Σίλβα)

Αστέρας Ιτέας - ΓΣ Αλμυρός 3 - 1 (8΄ Αλεξίου, 89΄ Χαρδαλούπας, 92΄ Δαμιανός -33΄ Φλίγκος)

Αμβρυσσέας Διστόμου - Αχιλλέας Φαρσάλων 2 - 0 (57' Κωστούλας, 65' Ντος Σάντος)

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΟ Σελλάνων 2 - 1 (45+ Βασίλιεβιτς, 88' Μέμος - 59' Βουκομάνοβιτς)

Ρεπό: Ρήγας Φεραίος

Επόμενη αγωνιστική (6η)
Διγενής Νεοχωρίου - Οπούντιος Μαρτίνου
Νίκη Βόλου - ΝΠΣ Βόλος
ΑΠΟΚ Βελούχι - Αστέρας Ιτέας
Θήβα - Αμβρυσσέας Διστόμου
ΓΣ Αλμυρός - Ρήγας Φεραίος
Αχιλλέας Φαρσάλων - Ολυμπιακός Βόλου
Ρεπό: ΑΟ Σελλάνων
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση