Φθιώτιδα: Γιατί είναι σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 08:04 Φθιώτιδα: Γιατί είναι σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί

Η σοδειά μας φέτος καταστράφηκε από το Δάκο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που δεν έδρασαν όταν θα έπρεπε για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λοκρίδα.

Μάλιστα καλούν τους ελαιοπαραγωγούς σε Γενική Συνέλευση στις 11/09/2018, για να συζητήσουν τις επόμενες δράσεις που θα δρομολογηθούν, για την αποζημίωση της χαμένης παραγωγής.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι σε πλήρη απόγνωση μετά την διαπίστωση ότι όλη η παραγωγή ελιάς , έχει προσβληθεί από "Δάκο" και  βλέπουν μέρα με τη μέρα ότι η σοδειά και οι κόποι τους να εξαφανίζονται.

Είναι ολοφάνερο ότι τα λάθη και οι παραλήψεις της επίσημης πολιτείας, να προβεί στη έγκαιρη καταπολέμηση του "Δάκου", η οποία είναι υποχρέωση το κράτους, δημιούργησαν υπερπληθυσμό του εντόμου.

Η μη έγκαιρη παρέμβαση του κράτους έχει συνέπεια την ολοκληρωτική απώλεια του αγροτικού εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, με ότι αυτό συνεπάγεται στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε ως πολίτες και ως χώρα σήμερα.

Οι παραγωγοί πληρώνουν ετησίως πλέον των υπολοίπων δυσβάστακτων  φόρων  και ειδικό τέλος δακοκτονίας.

Επειδή τίθεται θέμα επιβίωσης και διατήρησης του αγροτικού πληθυσμού, απαιτούνται στοχευμένες, έγκαιρες και αποτελεσματικές δράσεις από την επίσημη πολιτεία και τους εκπροσώπους της.

Ο συνεταιρισμός καλεί  την 11/09/2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 5.30 μ.μ  στο πνευματικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου  σε γενική συνέλευση, όλα τα μέλη  και κάνει ανοικτή πρόσκληση στους εμπλεκομένους φορείς και την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να ενημερώσει και να αναδείξει το πρόβλημα. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί  από την υπεύθυνη πολιτεία να δρομολογήσει  τις ενέργειες και τις προϋποθέσεις για την αποζημίωση της χαμένης παραγωγής.

Επίσης θα συζητηθούν ποιες θα είναι οι αρχικές ενέργειες και η κλιμάκωση της αντίδρασης των παραγωγών».

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com