Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 10:08 Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Οι αιτήσεις στη γραµµατεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομίας & Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ενενήντα (90) σπουδαστών.

Ο αριθµός των εισακτέων κατανέµεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

Α. ∆ιοικητική ∆ικαιοσύνη είκοσι έξι (26) θέσεις, ως εξής: τρεις (3) θέσεις δοκίµων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τρεις (3) θέσεις δοκίµων εισηγητών του Συµβουλίου της Επικρατείας και είκοσι (20) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Β. Πολιτική και Ποινική ∆ικαιοσύνη τριάντα εννέα (39) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.

Γ. Εισαγγελείς είκοσι πέντε (25) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.

Το προκριµατικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τρίτο δεκαήµερο του Οκτωβρίου και πρώτο δεκαήµερο του Νοεµβρίου και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους µήνες ∆εκέµβριο του τρέχοντος έτους και Ιανουάριο του 2019.

α) Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση συµµετοχής στο διαγωνισµό από την 28η Σεπτεµβρίου έως και την 12η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στη γραµµατεία της Σχολής ή στη γραµµατεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας. Στην τελευταία περίπτωση, οι αιτήσεις διαβιβάζονται αµελλητί στη γραµµατεία της Σχολής.

Για το ποιοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν, τα απαιτούμενα προσόντα και άλλες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση