Στα Δικαστήρια Λαμίας αναβίωσε η τραγωδία με το χαμό του κυνηγού στην Πελασγία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 08:23 Στα Δικαστήρια Λαμίας αναβίωσε η τραγωδία με το χαμό του κυνηγού στην Πελασγία

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η δίκη για τον θάνατο του 38χρονου στην Πελασγία, που τον πυροβόλησε κατά λάθος ο γαμπρός του - «Ήταν αδερφός μου...»!

Το οικογενειακό δράμα που εκτυλίχθηκε στα βουνά της Πελασγίας και συγκλόνισε ολόκληρη τη Φθιώτιδα τον περασμένο Αύγουστο με τον αδόκητο χαμό 38χρονου στο κυνήγι από βολή του 51χρονου γαμπρού του στη θέση «Ριζό», αναβίωσε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας το πρωί της Πέμπτης (8/11).

Στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια  στάθηκε συντετριμμένος ο 51χρονος. Ανάμεσα στα λόγια που κατόρθωσε να πει ήταν και ότι «ο Γιώργος ήταν αδελφός μου..». Η απολογία του αποτέλεσε κάθαρση της ψυχής του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συνήγορός του και γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας.

Ιδιαίτερα μάλιστα συγκινησιακά φορτισμένος ο κ. Δούμας ανέφερε και το δικό του ηθικό δίλημμα καθώς όπως είπε ο κατηγορούμενος του ζήτησε να μην πει τίποτα, ενώ την ίδια ώρα ο πεθερός του (και πατέρας του θύματος) του ζητούσε να πει όσα πρέπει για να γυρίσει ο κατηγορούμενος στα παιδιά του.

Στα παιδιά τους, 3,5 και 5,5 ετών και στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να μην καταλάβουν τίποτα, αναφέρθηκε και η γυναίκα του κατηγορούμενου και αδερφή του θύματος που περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Απέναντι στο δράμα που βιώνει η οικογένεια ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης διαπίστωσε την «απόλυτη οδύνη του κατηγορουμένου» και ζήτησε να μην τιμωρηθεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας, πρόταση που δέχθηκε το Δικαστήριο που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για το σκέλος που αφορούσε την ανθρωποκτονία από αμέλεια.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση