Πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:17 Πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λαμιέων

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Λαμίας, δημιουργήθηκε πριν από ένα (1) χρόνo και δραστηριοποιείται στην Πόλη μας, υπερασπίζοντας τη Δημόσια Παιδεία και το Δημόσιο Σχολείο. Με αυτό, σα γνώμονα, διεκδικεί την άμεση κάλυψη των αναγκών των σχολείων (λειτουργικών αναγκών και όποιων άλλων) μέσω του κρατικού ή/και δημοτικού προϋπολογισμού.

Μέλη της  Ένωσης είναι 4 Σύλλογοι γονέων,  των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της πόλης μας. Η σχέση της Ένωσης με του Συλλόγους – μέλη της είναι άρρηκτα δεμένες γιατί έχουν «σάρκα» τα κοινά προβλήματα και «αίμα» την πολυφωνία και την ποικιλία απόψεων και θέσεων. Οι Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης,  καθορίζει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και κατόπιν ουσιαστικού διαλόγου, το πλαίσιο διεκδικήσεων αλλά και την τακτική για την επιτεύξή τους. Οι προτάσεις της κατατίθενται στους αρμόδιους για να μπορεί η εκάστοτε «Διοίκηση», να τις αξιοποιεί και να επιλύει προβλήματα.

Επειδή θεωρούμε σημαντική την ενεργή συμμετοχή των γονέων όχι μόνο στις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν μέχρι την 31 Μαρτίου 2019, αλλά και μετά από αυτές, θα θέλαμε να υπάρξουν πολυάριθμοι υποψήφιοι. Θα πρέπει ο καθένας μας να ξεπεράσει στο βαθμό που του αναλογεί τη λογική της ανάθεσης, καθώς για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου αλλά και του συλλόγου χρειάζονται τα μέλη με ενεργή συμμετοχή.
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας είναι δύσκολο να επιβαρύνονται με το έργο αυτό* μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και να υπάρχουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δυστυχώς όλοι μας βιώνουμε ακόμη περισσότερες δυσκολίες αυτή τη χρονιά με τις αλλαγές στο ωράριο και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αντί λοιπόν να κρίνουμε εκ του ασφαλούς πρόσωπα και καταστάσεις ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να προσφέρουμε στα σχολείο των παιδιών μας και κατ΄επέκταση στην πόλη μας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ως πολίτες αυτής της χώρας και ως δημότες-κάτοικοι αυτής της πόλης, λογοδοτώντας στους φυσικούς εκλέκτορές τους αλλά και σε όλους τους γονείς, δεν πρόκειται –παρά τις όποιες οικογενειακές δυσκολίες λόγω των καταστάσεων- να υποστείλουν την σημαία της αγωνιστικότητάς τους, να ελαττώσουν την δράση τους, να επιτρέψουν την άμβλυνση της σκέψης και μελέτης τους, να υποκύψουν στα προβλήματα και στις τεχνητές ή φυσικές οξύνσεις όποιου είδους και μορφής για έναν απλό-απλούστατο λόγο. Θέλουν και παλεύουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να κοιτάνε τα παιδιά τους ίσια στα μάτια.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση