Έπεσε ξύλο στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 10:35 Έπεσε ξύλο στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Απανωτά τα περιστατικά μεταξύ φυλακισμένων διαφορετικών εθνοτήτων.

Ένταση με επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, επικράτησε για ακόμη μια φορά, στο Κατάστημα Κράτησης Νέων των Φυλακών Βόλου, καθώς πιάστηκαν στα χέρια δύο νεαροί, με αποτέλεσμα ο ένας να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας (4/3), σε θάλαμο των φυλακών, φιλονίκησαν δύο κρατούμενοι ηλικίας 20 και 21 ετών, με καταγωγή από την Παλαιστίνη και το Ιράκ αντίστοιχα για προσωπικές διαφορές.

Ο Παλαιστίνιος χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο τον Ιρακινό, προκαλώντας του ελαφριά τραύματα στο κεφάλι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μετά από λίγο επέστρεψε πάλι εντός των φυλακών.

Την επομένη συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο του σωφρονιστηρίου, επιβάλλοντας πειθαρχικά μέτρα στους δύο κρατούμενους, χωρίς όμως να τιμωρηθεί κάποιος με μεταγωγή σε άλλη φυλακή της χώρας.

Επίσης την Τρίτη (5/3) ένας νεαρός κρατούμενος από το Αφγανιστάν προκάλεσε μικρή ζημιά στη ταράτσα του καταστήματος κράτησης, ξηλώνοντας μια λαμαρίνα.

Τα περιστατικά διαμάχης μεταξύ των κρατουμένων είναι πολύ συχνά στις φυλακές της Χιλιαδούς, αφού υπάρχουν φυλακισμένοι από πολλές διαφορετικές εθνικότητες (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, Αλγερία κ.α.), οι οποίοι έρχονται σε αντιπαράθεση για διάφορους λόγους μεταξύ τους, συγκροτώντας ομάδες.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση