Όπλα και οβίδες έβγαζαν όλη μέρα στον Βόρειο Ευβοϊκό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 16:57 Όπλα και οβίδες έβγαζαν όλη μέρα στον Βόρειο Ευβοϊκό

Από απλό όπλο μέχρι οβίδες, έβγαζαν την Τετάρτη (24/7) από τη θάλασσα σε περιοχές της Νέας Αρτάκη και της Έξω Παναγίτσας στελέχη του Λιμενικού μετά από υπόδειξη πολιτών.

Ειδικότερα το μεσημέρι ένας λουόμενος ειδοποίησε ότι εντόπισε και ανέσυρε όπλο τύπου πιστολιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων λόγω φθοράς, στην περιοχή της Νέας Αρτάκης, σε βάθος περί τα 3μ. και σε απόσταση περί τα 6μ. από την ακτή.

Το όπλο παραδόθηκε και φυλάσσεται στην Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ενώ πρόκειται να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Με λίγη ώρα διαφορά, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε από έτερο ιδιώτη για εντοπισμό οβίδων εντός της θάλασσας, στην περιοχή “ΈΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ” σε βάθος περί τα 3μ. και σε απόσταση περί τα 130μ. από την ακτή.

Απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας, διενεργήθηκε υποθαλάσσια έρευνα από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στην εν λόγω περιοχή, οι οποίοι εντόπισαν τέσσερα βλήματα και έναν όλμο, χωρίς εμφανή χαρακτηριστικά λόγω οξείδωσης. Τα σημεία εντοπισμού σημάνθηκαν και η παρακείμενη παραλία αποκλείστηκε και φυλάσσεται από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου  για τις δικές της ενέργειες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση