Τρομοκρατημένοι οι γονείς στο Καρπενήσι από την έλλειψη παιδιάτρων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 23:19 Τρομοκρατημένοι οι γονείς στο Καρπενήσι από την έλλειψη παιδιάτρων

«Μόνο ένας παιδίατρος στο Νοσοκομείο για το επόμενο τρίμηνο», λέει ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος….

Μείζων θέμα στο νομό Ευρυτανίας έχει προκύψει από την αδυναμία της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείο να λειτουργεί όλες τις μέρες του μήνα και για 24 ώρες.

Όπως αποκαλύπτει αναφορά στη Βουλή και τον υπουργό Υγείας του βουλετή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για το επόμενο τρίμηνο θα καλύπτει το τμήμα μόλις ένας παιδίατρος.

Διαβάστε την αναφορά:

«Κύριε Υπουργέ,

Από ενημέρωση που είχαμε, τόσο από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας, όσο και από την συντονίστρια τον παιδιατρικού τμήματος του Γ.Ν. Καρπενησίου, η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρπενησίου, κατά την διάρκεια των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020, το παιδιατρικό τμήμα θα λειτουργήσει με ένα μόνο παιδίατρο, εξαιτίας τρίμηνης γονικής άδειας του ετέρου παιδιάτρου.

Κατά συνέπεια, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου μπορεί να εφημερεύει με ειδικό παιδίατρο μόνο 11 ημέρες τον μήνα και να καλύπτει 14 εργάσιμες ημέρες τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Το κενό που δημιουργείται, προκαλεί πλημμελή λειτουργία τον πιο κρίσιμου τμήματος του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες και σε συνδυασμό με την έλλειψη Ιδιώτη παιδιάτρού στην περιοχή, έχει ήδη τρομοκρατήσει τους γονείς όλου του Νομού Ευρυτανίας.

Εξυπακούεται ότι, τις υπόλοιπες ημέρες που μένει ακάλυπτο το Νοσοκομείο, όλα τα περιστατικά Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εκτός Νομού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Προς διευκόλυνσή σας, σας ενημερώνουμε ότι στο Υπουργείο σας και στην Δ/νση Γ4 Ανθρωπίνου Δυναμικού Νομικών Προσώπων, εκκρεμεί αίτηση μετάθεσης (μετάταξης ή απόσπασης) με αρ. πρωτ.57015/1 Αυγούστου 2019, παιδιάτρου από το Γ.Ν. Πύργου σε κενή οργανική Θέση του Γ.Ν. Καρπενησίου.

Τέλος, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκείμενού να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε το αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας των πολιτών.»

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση